Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt necesare măsuri pentru a evita un lockdown general, anunță vicepremierul Dan Barna

Vicepremierul Ban Barna a explicat, luni seară, că liderii Coaliției și membrii Guvernului se pregătesc să ia unele măsuri care sunt necesare pentru a evita impunerea unui lockdown general, din cauza agravării pandemiei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2021 - 10:12

Vicepremierul Ban Barna a explicat, luni seară, că liderii Coaliției de la putere și membrii Guvernului se pregătesc să ia unele măsuri care sunt necesare pentru a evita impunerea unui lockdown general, din cauza agravării pandemiei în România.

"Vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot", a explicat vicepremierul Dan Barna într-o emisiune a postului național de televiziune, TVR.

Declarația lui Dan Barna intervine în contextul în care orașul Timișoara a intrat în carantină din cauza pandemiei, iar la București au fost înăsprite restricțiile. Aceste decizii s-au luat de către Comitetele pentru Situații de Urgență din cele două orașe. Miercuri, 10 martie, este programată și o ședință de Guvern, în care probabil se vor decide măsuri valabile la nivel național.

Comentarii