Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava: Opt din cele 11 cămine de bătrâni ale Arhiepiscopiei nu au autorizaţii sanitare

Opt din cele 11 cămine ale Arhiepiscopiei Sucevei nu au autorizaţii sanitare de funcţionare şi nici de securitate la incendiu, iar cinci dintre ele nu au nici autorizaţie sanitar-veterinară, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 13:44

Conform datelor transmise luni, de biroul de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava, în perioada 20 iunie 2018 - 13 iulie 2018 au fost făcute verificări la 18 cămine pentru persoane vârstnice, din care 11 sunt în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, patru sunt în administrarea primăriilor şi consiliilor locale din Rădăuţi, Solca, Siret, Vatra Dornei, iar trei unităţi sunt în administrarea unor ONG-uri.

Comisiile de control, formate din reprezentanţi ai Prefecturii şi ai mai multor instituţii publice din judeţ, au descoperit că cele mai grave probleme sunt la căminele de bătrâni ale Arhiepiscopiei, majoritatea funcţionând fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu.

“Opt dintre căminele Arhiepiscopiei nu deţin autorizaţia sanitară de funcţionare, doar trei dintre ele fiind autorizate sanitar. Cinci dintre unităţile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor verificate nu deţin document de înregistrare sanitar-veterinară (...). Referitor la autorizarea ISU, 8 unităţi ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu o deţin, o unitate deţine documentul respectiv, iar 2 unităţi dintre acestea au autorizaţia ISU, însă aceasta nu este însoţită de „documentaţia vizată spre neschimbare ce a stat la baza emiterii acesteia” se arată în raportul comisiilor de control.

Conform reprezentanţilor Prefecturii Suceava, celelate patru cămine aflate în administrarea unor primării sunt autorizate sanitar şi sanitar veterinar însă numai unul are autorizaţie de securitate la incendiu.

“Doar căminul de bătrâni din Vatra Dornei deţine autorizaţie de securitate la incendiu, din cele 4 unităţi aflate în administrarea primăriilor şi consiliilor locale. Unităţile aflate în administrarea primăriilor oraşelor Solca şi Siret au fost puse în funcţiune fără a se solicita obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar unitatea aflată în administrarea Primăriei Rădăuţi nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, însă are avizul de securitate la incendiu emis în baza proiectului de execuţie. La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, care aparţine de Primăria oraşului Solca, licenţa de funcţionare provizorie, emisă la data de 17 iunie 2016 a fost retrasă din cauza lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu” se mai arată în comunicat.

Comisiile de control a descoperit că singurele cămine care funcţionează cu toate avizele necesare sunt cele aflate în administrarea unor ONG-uri.

“În urma controalelor fiecare instituţie a făcut recomandări administratorilor unităţilor de asistenţă socială controlate, potrivit competenţelor de aplicare a legislaţiei, pe fiecare domeniu vizat, stabilind măsuri cu termene de finalizare care vor fi atent monitorizate, în continuare, de către Instituţia Prefectului”, se mai arată în comunicatul remis luni de biroul de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava.

Comentarii

loading...