10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSUA sunt pe punctul de a oferi Turciei muniție și ajutor umanitar...

SUA sunt pe punctul de a oferi Turciei muniție și ajutor umanitar în Siria

Într-o conferinţă de presă susţinută în provincia turcă de frontieră Hatay, James Jeffrey a declarat că Statele Unite se vor asigura ca echipamente fabricate în SUA să fie pregătite pentru armata turcă.

Ambasadorul SUA în Turcia, David Satterfield, a spus în acelaşi briefing că Washingtonul examinează o solicitare de apărare aeriană.

Aceste declaraţii de susţinere vin în timp ce luptele s-au intensificat de cealaltă parte a frontierei, în regiunea Idlib, unde Turcia şi rebelii aliaţi pro-turci luptă împotriva forţelor guvernamentale siriene, susţinute de Rusia, potrivit Agerpres. Din luna decembrie şi până în prezent, aproape un milion de persoane şi-au părăsit locuinţele şi au fugit din calea violenţelor în provincia Idlib.

‘Suntem dispuşi să furnizăm – de exemplu, aşa cum a menţionat şi preşedintele Trump – muniţie – a spus Jeffrey, adăugând că omologii turci au ‘insistat foarte mult’ asupra necesităţii unei asistenţe umanitare.

‘Turcia este aliat în cadrul NATO. Avem un program militar în străinătate foarte, foarte mare, o mare parte din armata turcă foloseşte echipament american’, a spus el. ‘Ne vom asigura ca echipamentul să fie pregătit. Ca partener NATO, le împărtăşim informaţii operative şi ne vom asigura ca ei să dispună de tot ceea ce au nevoie acolo’, a adăugat James Jeffrey.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă