Statul român are datorii la cel puțin o mie de români. Reacția ministrului Muncii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, estimează la cel puțin 1.000 numărul românilor cărora statul le datorează diverse sume de bani prin neactualizarea indemnizațiilor calculate pe baza unei legi separată de legea pensiilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.11.2020 - 12:31

„Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizaţia după soţul decedat, nu este singular. Din păcate, nu este! La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizaţii pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenţionat, dar tot greşeală se numeşte. O greşeală care trebuie asumată.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii spune că s-a ajuns în această situație pentru că nu au fost introduse datele inițiale în aplicație electronică, s-a lucrat doar pe baza unor documente pe hârtie iar în 2016, fără date în sistem, actualizarea automată a bazei de date electronice a omis aceste persoane.

„Sunt, pur şi simplu, revoltată. De ce nu s-au rezolvat aceste probleme până acum? Sunt totuşi nişte ani în care prin acest minister au fost mulţi demnitari. Sistemul public s-a minţit singur. Are probleme. Până nu le recunoaşte şi până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanţă în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste probleme.”, a adăugat Violeta Alexandru.

Comentarii