14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiStarea de alertă se prelungește până după Anul Nou. Care sunt noile...

Starea de alertă se prelungește până după Anul Nou. Care sunt noile reglementări

Starea de alertă în România se prelungește cu 30 de zile, adică până după Anul Nou, a anunțat, joi seară, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată, joi seară, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și urmează a fi aprobată printr-o Hotărâre de Guvern, astfel încât să fie în vigoare începând cu ziua de 14 decembrie 2020.

“Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe”, a precizat dr. Raed Arafat. El a precizat că restricțiile de circulație pe timpul nopții rămân în vigoare, ceea ce înseamnă că și în noaptea de Revelion trebuie să fim “în casă sau fiecare aproape de casa lui”, a precizat secretarul de stat Arafat.

Petrecerile cu număr mare de persoane continuă să fie interzise. Pârtiile de schi rămân deschise, dar cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. O regulă nouă se va aplica la transportul pe cablu, care va trebui să se facă prin reducerea la jumătate a numărului de persoane care se transportă simultan, pentru a reduce riscul de extindere a pandemiei.

Secretarul de stat Arafat a precizat că acțiunile de contracarare a pandemiei nu sunt afectate de situația politică, chiar dacă guvernul interimar nu poate emite Ordonanțe de Urgență, întrucât aceste măsuri sunt aprobate prin Hotărâri de Guvern, care pot fi emise, sau prin decizii ale CNSU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă