14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSinucigaș brașovean, salvat de jandarmi în zona Prăpăstiilor Zărneștilor

Sinucigaș brașovean, salvat de jandarmi în zona Prăpăstiilor Zărneștilor

Bărbatul a sunat la 112 şi a ameninţat că este pe o stâncă şi vrea să se arunce, el fiind găsit de jandarmii montani din Zărneşti după un timp, pe baza coordonatelor GPS ale telefonului, şi convins apoi să renunţe la planul său.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, incidentul s-ar fi petrecut vineri. Bărbatul are 39 de ani şi este din localitate Măgura. Apelul acestuia a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneştilor, iar pentru căutarea lui au fost solicitaţi jandarmii montani de la Zărneşti.

După mai multe căutări, bărbatul a fost găsit de şeful Postului de Jandarmi Montan Zărneşti, pe baza coordonatelor GPS. Zona în care se afla este greu accesibilă, iar în căutări jandarmii s-au bazat şi pe urmele pe care bărbatul le lăsase în zăpadă.

Conform purtătorului de cuvânt al IJJ Braşov, Ion Zaharia, bărbatul ar fi declarat, în discuţiile cu jandarmii ajunşi la Prăpăstiile Zărneştilor, că nu mai vrea să trăiască deoarece lumea îl marginalizează din cauză că ar fi stat o perioadă în penitenciar.

“Discuţia între colegul nostru şi bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care ameninţa în permanenţă că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă a cerut o ţigară şi, sub pretextul de a-i oferi acea ţigară, colegul nostru a reuşit să îl tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalţi colegi şi coborât în siguranţă la ambulanţă”, a precizat sursa citată.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă