Foto: INQUAM PHOTOS

Școlile din București nu se închid săptămâna aceasta

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a anunțat că unitățile școlare din București se închid doar dacă se trece de 3 infectări la mia de locuitori iar creșterea se înregistrează peste această valoare trei zile la rând.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2020 - 14:50

Școlile din București nu se închid săptămâna aceasta după ce Prefectura Capitalei a anunțat scenariul în urma căruia se va trece sută la sută la învățământ online.

„Rata pe ziua de azi e de 2,69. După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. Soluţiile stabilite de către minister, DSP a fost de trecere în scenariu roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce este preuniversitar. Dacă durează trei zile la rând creşterea, după ce se trece de rata 3, atunci vom lua o hotărâre în cadrul CMBSU, la recomandarea DSP. Aşteptăm un palier de trei zile să vedem că cifra creşte şi atunci rapid vom da o hotărâre de Consiliu. Dacă vor exista zone în Bucureşti care urmează a fi carantinate, vom face acest lucru. Dar nu se pune problema acum.”, a anunțat Gheorghe Cojanu după o întâlnire avută cu Monica Anisie, ministrul Educației, și cu reprezentanții DSP București.

Comentarii