17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Patru minute. Atât a discutat Merkel cu Ponta

REVISTA PRESEI: Patru minute. Atât a discutat Merkel cu Ponta

“FOTO. Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat. Istoria unei căsnicii care a ţinut prima pagină a ziarelor”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: “Elena Udrea şi Dorin Cocoş au anunţat, luni, printr-o declaraţie de presă comună, că au pus capăt mariajului ‘în mod amiabil şi în faţa notarului“. Cei doi s-au căsătorit doar civil, pe 26 decembrie 2003, când Udrea a împlinit 30 de ani. „După 10 ani, căsătoria noastră a luat sfârşit astăzi, 10.06.2013, în mod amiabil şi în faţa notarului. Decizia de a ne despărţi vine după o analiză îndelungată şi profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor de viitor a fiecăruia dintre noi’, au motivat cei doi. Elena Udrea şi Dorin Cocoş au acuzat presiuni externe ce le-au şubrezit căsnicia”.

“De la WikiLeaks, la spionajul pe Facebook. Ipocrizia – esenţa relaţiilor dintre stat, cetăţeni şi presă”, aflăm din Cotidianul: “Edward Snowden are 29 de ani şi este consultant pe probleme de tehnologia informaţiei la firma Booz Allen Hamilton, în Hong-Kong. Înainte de aceasta, Snowden a lucrat patru ani pentru National Security Agency. Duminică, el a recunoscut, într-o postare pe The Guardian, că este omul din spatele scurgerii de informaţii despre modul în care intelligence-ul american spionează reţelele de telefonie mobilă, internetul şi mai ales reţelele de socializare (cele mai mari nouă, printre care şi Facebook). Asadar, acest tânăr de 29 de ani este sursa care a creat un mic dezastru în cadrul serviciilor americane şi intrarea în stare de alertă a departamentelor de PR ale administraţiei SUA”.

“Hrebenciuc, guzganul care l-a transformat pe Gigi Becali în şoarece de puşcărie”, scrie şi Curentul: “‘Nu sunt tâmpit să vină DNA pe urmele mele’, explica Hrebenciuc felul măiestru în care îşi utiliza el telefonul său magic, care rezolva orice marafeturi, unor ziarişti de la Cotidianul, prin 2008. Ziariştii erau interesaţi de traficul de influenţa, însă Hrebenciuc nu le-a oferit satisfacţie, deoarece chiar aşa tâmpit totuşi (nu) era. Se pare însă ca Becali, la utilizarea telefonului s-a dovedit a nu fi învăţat nimic de la mentorul sau, cel care a suflat asupra sa ca un fel de Pygmalion satanic şi l-a însufleţit, aruncându-l de la ciobănie la politică, şmenuri, combinaţii şi, finalmente, la puşcărie”.

Potrivit Evenimentul zilei, Victor Ponta şi Angela Merkel nu au discutat decât patru minute: “Cancelarul german nu i-a acordat premierului român nici măcar sfertul academic. Întâlnirea premierului Victor Ponta cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a durat abia vreo patru minute pe ceas. Deşi programul oficial al vizitei premierului la Berlin includea o întrevedere de 15 minute cu Merkel, urmată de declaraţii de presă, 15 minute a durat tot ceremonialul, cu tot cu trecerea în revistă a gărzii de onoare şi intonarea imnurilor celor două state.  Ponta a avut, aşadar, patru minute pentru a şterge amintirea declaraţiilor sale din iulie 2012, când un purtător de cuvânt al guvernului german a spus că procedurile de destituire a lui Traian Băsescu sunt inacceptabile”.

“Avertismentul lui Merkel, la întâlnirea cu Ponta: ‘Pentru economia germană e important să fie transparenţă, nu corupţie'”, informează Gândul: “Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni seara, la Berlin, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Dacă subiectul crizei politice din 2012 nu a fost explicit adus în discuţie, Merkel a dat totuşi un avertisment clar că efectele acesteia nu au fost trecute cu vederea”.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă