Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reprezentanţii Muzeului Holocaustului, despre vandalizarea Casei ”Elie Wiesel”

Reprezentanţii Muzeului Holocaustului din Transilvania de Nord, din Şimleu Silvaniei, condamnă ferm vandalizarea Casei "Elie Wiesel" din Sighetu Marmaţiei, subliniind faptul că nu se pot face glume pe seama memoriei a milioane de victime ale Holocaustului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2018 - 10:05

Aceştia precizează, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a muzeului, că este nevoie de o mai mare asumare a actului educaţional privind tema Holocaustului.

"Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai asistăm la astfel de forme de lipsă de educaţie, morală şi caracter prin profanarea unor locuri sacre, nu doar pentru o comunitate, ci pentru întreaga societate. Mai mult ca oricând, este nevoie de educaţie şi unitate în ceea ce priveşte tematica Holocaustului, mai multă asumare a actului educaţional din partea instituţiilor de învăţământ, a instituţiilor implicate în cercetarea tematicii şi a societăţii în sine. Avem, astăzi, la îndemâna noastră atâtea forme de prezentare a acestui subiect, de educare, de înţelegere din partea generaţiei tinere şi nu numai, că nu poţi să glumeşti pe seama memoriei a milioane de victime ale Holocaustului, a zeci de mii de supravieţuitori - unii dintre ei chiar laureaţi ai Premiului Nobel (exemplu Elie Wiesel) - dar şi a generaţiilor de urmaşi ai supravieţuitorilor. Condamnăm ferm astfel de acţiuni, iar făptuitorii trebuie prinşi şi pedepsiţi conform legislaţiei în vigoare, de către autorităţile calificate", se arată în mesajul menţionat.

Casa memorială din Sighetu Marmaţiei a scriitorului Elie Wiesel a fost mâzgălită cu vopsea roşie, în noaptea de 3 spre 4 august, de autori necunoscuţi, care au scris pe pereţii exteriori ai imobilului mai multe mesaje antisemite.

Pereţii au fost deja refăcuţi de autorităţile locale.

Comentarii

loading...