17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTarg de Fete fara festivism politic pe Muntele Gaina

Targ de Fete fara festivism politic pe Muntele Gaina

Subprefectul de Arad, Levente Horvath, a anuntat ca manifestarile organizate la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, eveniment care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, se vor desfasura fara festivismul anilor trecuti. “Avand in vedere situatia deosebita, in care un numar foarte mare de judete sunt si continua sa fie afectate de inundatii la nivel national, in acest an Armata a informat ca nu are posibilitatea de a sprijini autoritatile judetului Arad in activitatile proiectate sa se desfasoare in cadrul "Targului de Fete 2005". Din respect fata de persoanele afectate de inundatii, desfasurarea evenimentului de pe Muntele Gaina se va face intr-un cadru mai putin festiv”, a afirmat Horvath.
Potrivit reprezentantului Prefecturii, tabara judetului Arad va fi organizata cu corturi primite de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Vasile Goldis”, bucataria va fi amenajata cu sprijinul Directiei Silvice, iar produsele alimentare au fost puse la dispozitie de catre Oficiul de Consultanta Agricola si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. “Anul trecut tabara din Arad a avut 55 de corturi si au particpat peste 350 de persoane. Anul acesta, dupa retragerea sprijinului din partea Armatei am reusit sa asiguram doar sase corturi pentru 120 de persoane. Am primit asigurari ca drumul de acces spre manifestarile de pe Muntele Gaina va fi in stare buna”, a mai spus Horvath.
La randul sau, subprefectul de Alba, Clement Negrut a confirmat faptul ca Armata nu va ajuta la acelasi nivel ca in anii trecuti si a spus ca din cauza ploilor si inundatiilor, afluxul de participanti s-ar putea diminua considerabil. “Va fi mai putin festivism, iar cei care vin la Gaina pentru chiolhanuri vor fi in mod sigur mai putini”, a spus acesta.
Negrut. a afirmat ca pregatirile au intrat pe ultima suta de metri, toate corturile sunt montate si locatia este pregatita. Potrivit biroului de presa al IPJ Alba, in zona se vor afla 115 politisti care vor lucra in doua schimburi, precum si importante efective de jandarmi. Potrivit unor surse din mediul politic, la manifestare ar putea participa si presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar si liderul PSD Mircea Geoana.
Anul acesta, organizarea Targului de Fete de pe Muntele Gaina a revenit in sarcina a doua judete, Arad si Alba, dupa ce administratiile judetene din Hunedoara si Bihor au anuntat ca se retrag.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă