Subsidiara Daimler din Cugir si-a reluat activitatea

- Compania Star Transmission a reinceput lucrul, dupa trei saptamani de pauza.- Fabrica va lucra la capacitate maxima, in ciuda crizei economice.- Repornirea fabricii inseamna salvarea a 450 de locuri de munca in ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

13.01.2009 - 00:00

- Compania Star Transmission a reinceput lucrul, dupa trei saptamani de pauza.

- Fabrica va lucra la capacitate maxima, in ciuda crizei economice.

- Repornirea fabricii inseamna salvarea a 450 de locuri de munca in industria auto.

Fabrica Star Transmission din Cugir, care apartine in procent de 56% concernului german Daimler AG, si-a reluat ieri activitatea dupa trei saptamani de pauza. Scaderea comenzilor a facut ca programul de lucru al angajatilor fabricii din Cugir sa fie scurtat inca din noiembrie la patru zile. De asemenea, conducerea societatii a luat decizia ca, din data de 7 decembrie 2008, toti cei aproximativ 450 de salariati sa beneficieze de concediu pana in 12 ianuarie 2009. Cel putin o perioada de timp, fabrica va lucra la capacitate maxima. Deciziile ulterioare vor fi fi luate in functie de evolutia vanzarilor de automobile Mercedes la nivel mondial. Star Transmission Cugir produce roti dintate, arbori, alte componente pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie, utilizate in special pentru productia autotu-rismului Mercedes Benz-A-Klasse.

 

Societatea din Cugir a fost infiintata in 2001, printr-un "joint venture" intre Daimler AG si Compania Nationala Romarm SA, prin filiala SC Uzina Mecanica Cugir SA. Daimler AG detine 56% din capitalul social al SC Star Transmission SRL, iar compania Romarm restul de 44%. Daimler AG a adus ca aport la noua societate capital in valoare de aproximativ cini milioane euro, in timp ce valoarea aportului Romarm a fost de aproximativ patru milioane euro. Din 2001, activitatea societatii s-a dezvoltat foarte mult, iar Star Transmission este in prezent cel mai important angajator din Cugir. In 2007, societatea a avut o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro.

 

Anul trecut, societatea a initiat o investitie importanta in valoare de cateva milioane de euro ce a constat in construirea unei hale noi si extinderea capacitatilor de productie. Pentru 2009, conducerea preconiza inca 100 de angajari la Star Transmission, insa, in situatia actuala de criza de pe piata auto, nimeni nu stie daca acest lucru va mai fi realizat. Fostul presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu, declara anul trecut ca Star Transmission va continua investitiile si in 2009, prin achizitionarea unui teren si construirea unei alte hale de productie. si aceasta intentie este pusa acum sub semnul intrebarii.

Citește totul despre:

Comentarii