12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSpitalul Judetean Arad cauta sponsori pentru efectuarea reparatiilor

Spitalul Judetean Arad cauta sponsori pentru efectuarea reparatiilor

Conducerea interimara a Spitalului Clinic Judetean Arad este nevoita sa apeleze la ajutorul agentilor economici pentru a aduna banii necesari reparatiilor la cladirea unitatii, in vederea primirii autorizatiei de functionare. Potrivit celor declarate de directorul institutiei, Mirandolina Prisca, spitalul nu detine autorizatie sanitara de functionare decat cu caracter provizoriu pentru 2005, aceasta situatie mentinandu-se din anul 2003.
“Avem nevoie de foarte multi bani pentru reparatii care nu mai suporta amanare, deoarece nu putem intra in posesia autorizatiei sanitare de functionare. Multe dintre termenele impuse de Directia de Sanatate Publica, pentru eliberarea autorizatiei, au fost depasite si nu mai putem continua asa. Cu fondurile primite de la Consiliul Judetean am demarat reparatiile la lifturi, pe care le-am considerat “prioritatea zero”, deoarece puneau in pericol viata bolnavilor si a vizitatorilor, din cauza degradarii. De asemenea, am apelat la conducerile mai multor unitati bancare si societati comerciale care ne-au promis ajutor”, a afirmat Mirandolina Prisca.
Potrivit sursei citate, pentru obtinerea autorizatiei sanitare de functionare pana la finele lunii august vor trebui definitivate o serie de elemente din planul de conformare care nu se pot realiza fara sprijin financiar din partea sponsorilor si a autoritatilor. Este vorba de amenajarea unor spatii speciale in grupurile sanitare pentru depozitarea separata a deseurilor menajere si a deseurilor sanitare. De asemenea, va trebui la fiecare nivel al spitalului sa fie amenajate spatii, unde sa fie montate cadre metalice pentru depozitarea rufelor murdare care sa fie adunate dintr-un singur loc si duse la spalatorie.
Prefectul de Arad, Cristian Stragea, sustine ca situatia critica in care a ajuns cea mai mare unitate sanitara din judet se datoreaza carentelor manageriale ale fostei conduceri. “Au existat mai multe aspecte manageriale importante care au fost neglijate de fosta conducere a spitalului. Prin urmare, institutia nu a putut beneficia de 2,5 miliarde lei, bani alocati de Casa Judeteana a Asigurarilor Sociale de Sanatate, pentru ca formalitatile programului de finantare DRG nu au fost indeplinite. Dar, in luna iunie s-a reusit recuperarea acestor bani”, a spus Stragea.
Spitalul Clinic Judetean are in prezent datorii de aproximativ 50 de miliarde lei catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare, dar si catre societatile care asigura serviciile de bucatarie si spalatorie si la utilitati. Din acesti bani, pentru 25 de miliarde lei se cauta solutii in vederea identificarii unor surse de finantare, restul sumei fiind in graficul de plata.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă