Seful Politiei municipiului Arad s-a pensionat pe motiv de boala

Comandantul Politiei Municipiului Arad, comisarul-sef Gheorghe Tica, s-a pensionat, locul lasat liber de acesta urmand a fi scos la concurs. Anul acesta, el a fost implicat intr-un scandal, dupa ce, intr-o conferinta de presa organizata in biroul ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

04.06.2005 - 00:00
Comandantul Politiei Municipiului Arad, comisarul-sef Gheorghe Tica, s-a pensionat, locul lasat liber de acesta urmand a fi scos la concurs. Anul acesta, el a fost implicat intr-un scandal, dupa ce, intr-o conferinta de presa organizata in biroul primarului din resedinta judetului, Gheorghe Falca, a prezentat date cu privire la stadiul solutionarii unui dosar de cercetare penala.
Este vorba de cauza constituita in urma unei sesizari facute de edilul-sef cu privire la modul in care au fost scoase peste 20 de calculatoare din scoli si transportate in sediile PSD pentru desfasurarea alegerilor interne din partid. Tica a cerut dosarul de la cel care se ocupa de cercetari si, in loc sa-l duca la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, unde era asteptat, l-a dus in biroul primarului Falca.
Mai mult, comisarul-sef a relatat si presei despre unele declaratii aflate la dosar, una dintre acestea apartinand directorului unei institutii de invatamant. Dupa acest moment, Tica a parasit biroul primarului, dar fara documente, care au ajuns in fata ziaristilor, in loc de Parchetul de pe langa Judecatoria.
Pentru gestul facut, Falca l-a acuzat pe politist de "servilism politic" si a cerut demisia acestuia din functia de comandant. Totodata, edilul a sesizat telefonic si Ministerul Administratiei si Internelor. Comisarul-sef s-a internat, ulterior, intr-un spital din Timisoara, fiind suspectat de diabet zaharat.
Surse din Politia aradeana au spus ca Tica a intentionat sa se pensioneze pe motiv de boala, dupa incidentul din biroul primarului. De asemenea, impotriva acestuia a fost declansata o ancheta a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Citește totul despre:

Comentarii