20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPlangeri penale impotriva unor administratori de firme din Alba si Sibiu

Plangeri penale impotriva unor administratori de firme din Alba si Sibiu

Controalele efectuate comisarii Garzii Financiare din Alba si Sibiu au avut ca efect sesizarea Parchetului in cazul unor administratori de societati comerciale. Unul dintre controale s-a desfasurat la SC “Vidra Lux” SRL Alba Iulia, firma avand ca obiect principal de activitate fabricarea si comercializarea incaltamintei, a vizat realitatea si legalitatea operatiunilor din perioada ianuarie 2003 – mai 2005.
Au rezultat, astfel, o serie de deficiente privind legalitatea inregistrarilor contabile si modul de administrare a fondurilor societatii: vanzari de mijloace fixe apartinand patrimoniului firmei fara intocmirea documentelor aferente, neinregistrarea unor incasari din operatiuni comerciale derulate cu terti, lipsuri in gestiune neevidentiate, folosirea in interes personal a fondurilor societatii, etc.
Conform calculelor efectuate de comisarii Garzii Financiare a rezultat ca aceste deficiente au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat cu peste 4 miliarde lei. Actul de control a fost transmis DGFP Alba, iar impotriva administratorului societatii a fost formulata sesizare penala.
De asemenea, controlul efectuat la SC “Faid Impex” SRL Sibiu a relevat ca aceasta societate intruneste caracteristicile specifice firmelor “fantoma”: sediu social fictiv, neintocmirea si nedepunerea raportarilor fiscale solicitate de cadrul legal, asociati a caror adrese de domiciliu sunt false. Din verificari a rezultat ca reprezentantii societatii au ridicat documente fiscale, pe care le-au utilizat in parte pentru livrari de marfuri.
Au fost identificate astfel, la parteneri comerciali ai firmei, un numar de 19 facturi fiscale in valoare de peste 6 miliarde lei, prin neevidentierea acestora societatea aducand bugetului de stat un prejudiciu de 1,4 miliarde lei. Pentru continuarea cercetarilor, aspectele constatate au fost sesizate Parchetului.
O alta situatie ilegala a fost constatata la SC “Valea Sermagului” SA Sasciori. Astfel, din control a reiesit ca in perioada martie 2001 – iunie 2005, acest agent economic a desfasurat activitatea de recuperare deseuri reciclabile de la populatie fara a detine autorizatie de colectare. Firma a fost sanctionata cu 50 milioane lei si s-au confiscat deseuri de 9,6 miliarde lei.

Cele mai citite

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă