12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO tânară a trimis escrocilor 1.800 lei prin transfer rapid

O tânară a trimis escrocilor 1.800 lei prin transfer rapid

Ieşenii încă se lasă păcăliţi de hoţii care trimit mesaje prin care anunţa câştiguri banoase. O tânără din Paşcani a reclamat poliţiştilor că a fost trasă pe sfoară de expeditorul unui mesaj care o anunţa că a cîştigat sumă de 20.000 de euro. În mesaj era anunţată că, pentru a intră în posesia banilor, trebuie să vireze într-un cont bancar 1.800 de lei.

Tînără nu a stat mult pe gînduri şi a pus la bancă sumă cerută. “În jurul orei 15.00, la Secţia 2 Poliţie s-a prezentat Larisa D., de 21 de ani, din municipiul Paşcani, care a sesizat faptul că în cursul dimineţii a fost înşelata cu 1.800 de lei. Această a declarat că a primit un mesaj pe telefonul mobil prin care se preciză că este cistigatoarea a 20.000 de euro, iar pentru ridicarea premiului, trebuie să achite o sumă de bani. Această a trimis banii printr-un serviciu de transfer de bani rapid”, a declarat Alină Vezeteu, purtătorul de cuvînt al Poliţiei.

In urma cu doua saptamini, un alt tinar a cazut in aceeasi capcana. Un student din Republica Moldova a fost “tepuit” de bani de catre necunoscuti care i-au trimis un mesaj ca ar fi cistigat 50.000 de lei la jocul Bingo Metropolis. Convins de autenticitatea celor afirmate, acesta a sunat la numarul indicat de catre escroci care i-au precizat ca trebuie sa trimita o anumita suma la o anumita adresa, cu titlu de impozit.

Fara nici o banuiala, tinarul s-a conformat si a trimis prin mandat postal necunoscutilor suma de 1.500 de lei. Pina la urma, dindu-si seama ca a fost inselat, tinarul a facut reclamatie la politie. “Alexandru S., de 26 de ani, student la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF), a reclamat ca in jurul orei 14.00 a fost sunat de catre o persoana care s-au dat ca fiind de la jocul Super Bingo Metropolis si ca ar fi cistigat o suma mare de bani. Tinarul a trimis banii prin mandat postal. In prezent facem verificari pentru a se stabili imprejurarile acestui caz”, a precizat Madalin Taranu, purtatorul de cuvint al Politiei.

Potrivit politistilor, escrocii folosesc numele unor mari companii cum ar fi Romtelecom, Orange sau BCR pentru a avea mai multa crezare. Oamenii legii recomanda celor care primesc acest gen de mesaje sa fie precauti. “Trebuie sa fii precaut la premiile picate din cer, mai ales daca nu te-ai inscris intr-un concurs. Organizatorii unor astfel de concursuri nu conditioneaza acordarea premiului de efectuarea unei plati”, a subliniat subcomisarul Madalin Taranu.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...
Ultima oră
Pe aceeași temă