15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDistractie pentru toate varstele

Distractie pentru toate varstele

Cea mai cautata statiune constanteana, Mamaia, este linistita la orele matinale. Tinerii se odihnesc dupa noptile de distractie petrecute pe terasele si in cluburile din statiune, iar cei mai in varsta turisti prefera sa se bronzeze, mai ales ca plajele nu sunt aglomerate. Altii ies la cumparaturi, colindand magazinele.

“Am venit pe litoral in urma cu cinci zile. Am ales Mamaia pentru ca putem sa ne relaxam dupa luni intregi de munca. Este o statiune frumoasa in care cei trecuti de prima tinerete se pot odihni, iar adolescentii se pot distra”, a declarat Mihail Govor, un turist din Bucuresti care doreste sa stea doua saptamani la mare.
Programul turistilor difera de la varsta la varsta. “Dimineata mergem la plaja, pentru ca este si mai racoare, iar plaja este mai aerisita, dupa-amiaza ne plimbam pe faleza, iar seara mergem la o terasa mai retrasa. La varsta noastra nu mai putem sa colindam prin discoteci”, a declarat Marian Stefanescu, in varsta de 52 de ani, din Timisoara.
In general, turistii sunt foarte multumiti de posibilitatile pe care le ofera statiunea, insa unii se mai rup de atmosfera estivala si doresc sa vada mult mai mult decat plaja si marea. “Ne bronzam cat putem, dar, in general, dupa-amiaza ne facem timp si pentru a vizita muzeele sau diverse locuri de importanta istorica.
Am dori sa mergem la Adamclisi sau la Istria. Concediul nostru abia a inceput. Avem destul timp”, a afirmat Mariana Stirbu, din Galati.

Nopti albe

La ora 11.00 dimineata, statiunea incepe sa mai capete culoare. Cativa turisti se decid sa-si paraseasca hotelul si sa iasa la o plimbare. Intrebat cum se distreaza seara, Marius, un tanar de 19 ani din Bucuresti, ne-a povestit: “Ori stam pe o terasa la o bere, ori mergem intr-un club. Avem de unde alege. Oricare ar fi varianta aleasa, la noi ziua incepe in jur de 12 sau 1 dupa-amiaza si se termina pe la 4-5 dimineata”.
Telegondola este elementul de distractie preferat de tinerii romantici, de turistii mai obositi sau cei in varsta, dar si de copii. Pentru numai 50.000 lei vechi poti sa vezi statiunea Mamaia de sus. Cei mai multi turisti prefera sa faca aceasta plimbare seara. “Imi place. Este minunat sa vezi Mamaia in timpul serii, de la inaltime. Aproape in fiecare seara ne plimbam cu telegondola, iar baietelului meu ii place, desi prima oara i-a fost putin cam frica”, a declarat Mihaela Dicescu, din Bucuresti, venita la mare cu familia si cativa prieteni.
Una dintre distractiile favorite ale turistilor veniti sa-si petreaca o parte din concediu in Mamaia este plimbarea cu bicicleta. Cu unul, doua, patru locuri, cu sau fara cosuri speciale pentru copii, bicicletele sunt la mare cautare. Locul preferat de plimbare ramane tot Cazinoul. Unii turisti mai instariti pot inchiria, cu un milion sau 1,5 milioane lei vechi pe ora, o motocicleta sau un sky-jet, un ATV sau un scuter.
Pentru micutii care isi petrec si ei concediul la mare alaturi de parinti, variantele de petrecere a timpului sunt suficiente. Cele mai cautate sunt minipiscinele si buburuzele plutitoare, pe care le pot conduce intr-un bazin cu apa. De asemenea, pot participa la adevarate curse de masini sau chiar de scutere, special construite pentru varsta lor si foarte sigure.
O statiune destinata atat tinerilor dornici de distractie, cat si celor aflati in cautarea unor zile de odihna, Mamaia ramane in topul preferintelor turistilor romani, dar si straini.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă