15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDiferente de cel mult cateva zeci de lei grei intre zonele A...

Diferente de cel mult cateva zeci de lei grei intre zonele A si D

Bucurestenii vor plati in 2006 un impozit pe cladiri majorat cu aproape 7% fata de cel achitat in acest an, dupa cum au decis consilierii generali. In 2006, se va pastra impartirea Capitalei in patru zone de fiscalitate: A, B, C si D. Valoarea impozitelor descreste de la zona A la D, adica de la centru spre periferie.
Valoarea impozabila, in functie de care se calculeaza impozitul pe casa, a fost stabilita la 669 RON/metrul patrat pentru cladirile cu instalatii de apa, canalizare, electrice si incalzire, iar pentru cele fara aceste utilitati – 397 RON/metrul patrat. Edilii au decis o valoare impozabila de 300 RON/metrul patrat pentru cladirile realizate din materiale noi de constructii. Responsabilii cu calcularea impozitelor au prezentat cateva exemple de impozite care vor fi achitate de contribuabilii din Capitala.

Scutiri de impozit

Persoanele fizice care vor achita impozitul pe casa pe intreg anul, pana la data de 15 martie 2006, vor beneficia de o bonificatie de 7%. Sunt scutite de plata impozitului pe cladire persoanele fizice daca:
– cladirea este o locuinta noua realizata in conditiile Legii nr. 114/1996, cu modificarile ulterioare
– cladirea este realizata pe baza de credite, in conformitate cu OG nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte.

Majorari pentru proprietarii cu mai multe case

Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta care nu sunt inchiriate unei alte persoane va plati impozite majorate dupa cum urmeaza: cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 50% pentru cea de-a doua; cu 75% pentru a treia si cu 100% pentru cea de-a patra si urmatoarele. Proprietarii care au mai multe case sunt obligati sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale de la nivelul sectoarelor pe raza carora au domiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri.
Impozitul pentru cladire, atat pentru proprietarii cu mai multe case, cat si pentru cei care au una singura se plateste anual, in patru rate egale, pana la datele de: 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă