Cosmin Covaciu, propus pentru suspendare din PNL

- El a pierdut sustinerea colegilor de partid din Alba, dupa ce a pierdut si ambele batalii electorale de anul trecut.Fostul prefect de Alba, Cosmin Covaciu, este aproape de o sanctiune drastica din partea colegilor din PNL. Biroul ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

23.02.2009 - 00:00
- El a pierdut sustinerea colegilor de partid din Alba, dupa ce a pierdut si ambele batalii electorale de anul trecut.

Fostul prefect de Alba, Cosmin Covaciu, este aproape de o sanctiune drastica din partea colegilor din PNL. Biroul politic al PNL Alba Iulia a propus suspendarea acestuia pentru un an, din calitatea de membru de partid. Biroul Politic judetean al PNL Alba a acceptat cererea colegilor de la organizatia municipala si a decis transmiterea propunerii de suspendare catre conducerea centrala a partidului. "Organizatia municipala Alba Iulia a propus sanctionarea domnului Cosmin Covaciu cu suspendarea pe timp de un an din randurile Partidului National Liberal. Cosmin Covaciu face parte din echipa de conducere de la nivel judetean asa ca o decizie finala in legatura cu aceasta sanctiune nu o poate lua decat Biroul Politic Central", a declarat presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Cosmin Covaciu a fost prefect de Alba in perioada ianuarie 2005 – aprilie 2007. A candidat din partea PNL la functia de primar al municipiului Alba Iulia. In toamna, a candidat pentru un mandat de deputat in colegiul din resedinta judetului. Ambele competitii electorale au fost pierdute de Covaciu. Acesta a obtinut doar 17% din voturile electoratuluiu albaiulian. Cosmin Covaciu a declarat ca va ataca propunerea de sanctionare la "instanta" din interiorul partidului. "Nu am fost anuntat despre aceasta decizie. Cel putin colegial ar fi fost corect sa fiu informat. Este o chestiune personala pe care unii dintre liderii PNL Alba o au. Voi contesta pentru ca din punct de vedere al statutului nu exista un motiv serios", a spus Covaciu.

Teodor Atanasiu a evitat sa faca publice motivele acestui demers. Neoficial, reprezentanti ai PNL Alba au precizat ca suspendarea ex-prefectului Cosmin Covaciu are legatura cu imaginea negativa adusa partidului de catre acesta. In cele doua campanii in care a fost implicat, Covaciu a acumulat datorii importante pe care le-a platit foarte greu si foarte tarziu si numai la presiunea conducerii partidului. In plus, el a intrat in conflict cu multi dintre colegii de partid, printre care se afla si omul de afaceri Ioan Lazar.

REACTIE
La randul sau, Covaciu a lasat sa se inteleaga ca demersul a fost initiat chiar de Teodor Atanasiu care s-ar teme de o eventuala candidatura a sa la functia de presedinte al PNL Alba. Pe langa posturile din interiorul partidului, Covaciu ar dori sa candideze si in alegerile europarlamentare. Intentiile sale nu vor mai putea fi materializate in stitutia in care Biroul Politic Central decide suspendarea din partid, asa cum a recomandat conducerea organizatiei judetene.

Citește totul despre:

Comentarii