9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialComunitatea din Rosia Montana, sprijinita de compania miniera "Rosia Montana Gold Corporation"

Comunitatea din Rosia Montana, sprijinita de compania miniera “Rosia Montana Gold Corporation”

Noul vicepresedinte si director financiar al companiei “Gabriel Resources”, actionarul majoritar al societatii “Rosia Montana Gold Corporation” SA, Richard Young, a prezentat recent cateva dintre coordonatele investitiei miniere din Muntii Apuseni.
“Alan Hill si cu mine venim de la “Barricck's”, o companie americana aflata in primele trei din lume in domeniul productiei de aur. Dl. Hill si-a adus contributia la constructia unor mine de nivel mondial (ex. Alto Chicama, Pascua, Veladero si Cowal). Scopul nostru este de a construi o mina de clasa mondiala si la Rosia Montana pentru ca zacamantul de aici e un zacamant de clasa mondiala. Venirea noastra la Rosia Montana, o zona saraca a Romaniei, va produce cu siguranta efecte pozitive cum ar fi: locuri de munca, bunastare, standarde de viata mai ridicate, imbunatatirea conditiilor de viata ale populatiei. Se poate face cu certitudine o paralela intre oraselul aflat in imediata apropiere a celei mai mari mine de aur din SUA, construita de dl. Hill, si Rosia Montana. Vreau sa va spun ca acest orasel de care vorbeam a ajuns ca, de la venirea minei, sa castige faima de cel mai bun oras mic din SUA, a carei populatie beneficiaza de o buna educatie, o buna ingrijire medicala, infrastructura si salarii satisfacatoare. Asta dorim si pentru Rosia Montana”, a spus Richard Young. De mentionat ca Alan Hill este, de aproximativ o luna, noul presedinte al Consiliului de Administratie de la “Gabriel Resources”.
Declaratiile lui Richard Young au fost facute cu ocazia inaugurarii la Rosia Montana (judetul Alba) a unui centru de recreere destinat locuitorilor din comuna, actiune derulata in cadrul “Parteneriatului de Mediu”, initiat de compania miniera romano-canadiana, in colaborare cu Primaria si scoala generala din localitate.
“Inainte, aici era o gradina frumoasa de vara, insa, in timp s-a degradat si a devenit o adevarata groapa de gunoi. Sper acum sa reluam obiceiul de a ne strange aici la fel ca pe vremuri”, a spus Beniamin Golgot, cetatean al comunei. Prezent la eveniment, primarul Virgil Narita a declarat ca astfel de actiuni vor continua si pe viitor.
Un punct de vedere in legatura cu amenajarea zonei respective a avut si vicepresedintele Richard Young. “Am speranta ca pe viitor vom putea sa ne adunam eforturile pentru a reinvia o Rosie Montana unde oamenii sa poata petrece impreuna, sa fie prezenti activ in luarea deciziilor care privesc viitorul comunitatii lor si sa putem crea o echipa impreuna cu autoritatile locale, societatea civila si oamenii de afaceri”, a afirmat reprezentantul companiei.
“Rosia Montana Gold Corporation” intentioneaza sa deruleze la Rosia Montana cea mai importanta investitie din Europa in domeniul extractiei aurului.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă