13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCladirea din Ocna Mures demolata ilegal

Cladirea din Ocna Mures demolata ilegal

– Imobilul vechi de un secol a fost daramata fara autorizatie.

In Ocna Mures, a reizbucnit scandalul legat de fostele bai sarate, care , altadata, reprezentau emblema localitatii. Proprietarul cladirii in care au functionat baile, omul de afaceri Vasile Vasilca, este acuzat de reprezentantii Primariei ca demoleaza ilegal cladirea veche de aproape 100 de ani. La sedinta ordinara de Consiliu Local din luna ianuarie, Vasile Vasilca a solicitat Consiliului Local sa accepte demolarea cladirii, ajunsa la un nivel prea avansat de degradare.
El a afirmat ca pretul reconditionarii ar fi imens si inutil, atata timp cat rata de recuperare a investitiei nu depaseste nici 3%.
Autoritatile locale nu au acceptat, insa, aceasta varianta. "La inceputul lunii februarie, un localnic din Ocna Mures ne-a sesizat cu privire la faptul ca la Baile Sarate a inceput, fara a avea autorizatie de la Primarie, demolarea unor anexe. Deplasandu-ne la fata locului, am constatat ceea ce s-a si reclamat.

Astfel, in data de 5 februarie, domnului Vasilca i s-a intocmit un proces verbal de contraventie in valoare de 100 milioane semnat de primarul orasului, Dragut Augustin. Totodata, s-a dispus si sistarea actiunilor de demolare, insa in urma cu doua – trei zile am fost sesizati ca se continua aceste demolari, respectiv au disparut usile si geamurile de la cladire. Lumea este indignata intrucat la momentul vanzarii Bailor Sarate proprietarul si-a luat angajamentul prin contract scris ca va continua modernizarea lor si repunerea in circuitul turistic – balnear", a declarat viceprimarul Marin Aron. La fata locului nu exista decat ruinele a ceea ce a fost odata emblema uneia dintre cele mai importante statiuni balneare din Romania.

Reactie
"Am cumparat in iulie 2002 complexul Baile Sarate pe Legea Privatizarii, cu o clauza de investitii de 900.000 de euro, clauza realizata de mine la sfarsitul anului 2008. In legatura cu acuzatiile de demolare care mi se aduc, trebuie sa va spun ca eu am depus plangere la Politie tocmai pentru a fi identificate persoanele care intra si fura din acest complex, iar acest aspect contrazice ipoteza demolarii de catre mine a unor anexe", a spus Vasile Vasilca.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă