15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorii triplului asasinat de la Mangalia, condamnati pe viata

Autorii triplului asasinat de la Mangalia, condamnati pe viata

» Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de Shyti Blenis si Stefan Niculescu impotriva sentintei prin care au fost condamnati pe viata.

Decizia magistratilor de la Bucuresti este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Dosarul s-a judecat aproape patru ani, pe rolul instantelor din Constanta si Bucuresti. Prima sentinta a fost data in 2008, de Tribunalul Constanta, care i-a condamnat pe Shyti Blenis si stefan Niculescu la inchisoare pe viata. Decizia a fost mentinuta si de Curtea de Apel Constanta, iar ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca cei doi vor ramane inchisi pe viata, dupa ce judecatorii au respins recursul lor. Pe toata durata cercetarilor si a judecatorii dosarului, Blenis a respins toate acuzatiile si a sustinut ca totul este o inscenare a procurorilor. Acesta a facut plangeri penale impotriva celor mai multi dintre politistii si procurorii care s-au ocupat de dosar si i-au acuzat de abuz in serviciu.  O parte dintre anchetatori au fost chemati in fata instantei pentru a da socoteala cu privire la probele gasite impotriva lui Blenis. Toate aceste plangeri au fost respinse.

Ucisi cu sange rece
Stefan Niculescu, nepotul victimelor, si studentul albanez Shyti Blenis au fost trimisi in judecata dupa noua luni de ancheta, timp in care procurorii au reusit sa adune probe suficiente impotriva celor doi. Astfel, s-a stabilit ca cei doi au sugrumat-o pe Lucretia Ion si apoi l-au asteptat pe sotul acesteia, Alexandru, pe care l-au injunghiat.
Amalia, fetita de doar 8 ani a sotilor Ion, a fost luata de la scoala cu masina, transportata in portbagajul autoturismului in afara Constantei, lovita si ingropata de vie intr-o liziera din apropierea localitatii Valu lui Traian. Aceeasi soarta au avut-o si parintii fetitei, care au fost ingropati in apropierea localitatii 23 August. Potrivit rechizitoriului, mobilul uciderii sotilor Lucretia si Alexandru Ion, dar si a fiicei lor, Amalia, de numai 8 ani, a fost jaful. Asta, pentru ca Blenis si Niculescu fugind cu masina, banii, bijuteriile si actele victimelor. Acuzatiile de furt aduse lui Blenis si Niculescu in acelasi dosar se refera la furtul din apartamentul unor constanteni, cu complicitatea fiicei acestora, a sumei de 4.600 de dolari, 100 de euro, 34 de milioane lei vechi, un telefon mobil si 100 de grame de bijuterii din aur.

Crima planuita
Procurorii spun ca dupa ce i-au ucis pe sotii Ion si pe fiica lor, Blenis si Niculescu au luat doua geamantane cu haine si actele de identitate ale familiei Ion pentru a da impresia ca acestia au fugit ilegal din tara.
Dupa ce rudele au anuntat disparitia familiei Ion, descinderea in apartamentul acestora a confirmat temerile procurorilor. Asta, pentru ca locul arata ca dupa ce ar fi avut loc o lupta intensa intre atacatori si victime. Anchetatorii spun ca cei doi suspecti au gandit cu sange rece.
Au decupat mocheta si au spalat de sange peretii si parchetul. Totusi, criminalistii au descoperit stropi si pete de singe in sufragerie, unde, de altfel, sub parchet baltea sangele. Politia a scotocit toata Mangalia si imprejurimile, portul turistic si padurile. Dupa aproape doua luni, masina familiei Ion a fost descoperita in Constanta, intr-o parcare. 

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă