30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAproximativ 500 de persoane vor protesta, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea

Aproximativ 500 de persoane vor protesta, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea

Aproximativ 500 de bucureșteni vor participa, sâmbătă, la un marș de protest în Prelungirea Ghencea. Oamenii cer ”stradă, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură”.

Protestul se va desfășura între orele 11.00 și 13.00, pe traseul Ansamblul Primăvara – Prelungirea Ghencea – intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură Domnești –  str. acces Cartierul Latin – Prelungirea Ghencea – str. Valea Oltului – Ansamblul Primăvara.

Citește și: Locuitorii din Prelungirea Ghencea protestează, marți, în fața PMB

Acesta este cel de-al patrulea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. La sfârșitul lunii septembrie, ei au manifestat în fața Primăriei Generale, cerând lărgirea străzii și demararea lucrărilor la Șoseaua de Centură.

Conform celui mai recent răspuns transmis de PMB cetățenilor din Prelungirea Ghencea, din 2 octombrie, proiectul de lărgire a străzii este înghetat, pentru că una din firmele care se ocupa de lucrare a intrat în insolvență, iar PMB și asocierea de firme se judecă la Tribunalul București.

În ceea ce privește construirea unui pasaj suprateran pe Centura București-Domnești, acest proiect se află în stadiul de avizare, conform CNADNR. (Cele două răspunsuri se află anexate articolului și au fost trimise României Libere de către Inițiativa Prelungirea Ghencea.)

În august 2013, autoritățile locale au promis intervenții de urgență pentru fluidizarea traficului: demararea Proiectului Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti (largirea la patru benzi a strazii Prelungirea Ghencea si realizarea de trotuare pietonale, sens giratoriu și pasaj rutier peste Soseaua de Centura) și realizarea Șoselei de Centură ocolitoare.

Citește și: Protest în Prelungirea Ghencea pentru lărgirea şoselei şi stații RATB

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă