13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProgramul Rabla pentru electrocasnice va fi lansat marți la prânz

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi lansat marți la prânz

Pentru a intra în Programul Rabla pentru Electrocasnice, ediția 2020, cei interesați se pot înscrie pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), începând de marți, ora 12.00, anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor, a cel puţin 100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie marți, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a precizat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul din acest an a introdus pe lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu patru produse noi: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptop-uri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este: 500 lei pentru un laptop; 400 lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere, combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase; 300 lei pentru tablete și mașini de spălat rufe; 200 lei pentru aspiratoare.

Administrația Fondului pentru Mediu va emite electronic voucherele după înscrierea pe site a solicitantului, cu precizarea echipamentului pentru care se solicită finanțare. Voucherul va avea un cod unic cu o valabilitate de 15 zile și va fi folosit la orice comerciant autorizat doar după predarea la schimb a echipamentului vechi.

Un solicitant poate obține mai multe vouchere dar numai pentru câte un produs din fiecare tip. Echipamentul vechi ce se va preda comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou, cu excepția uscătoarelor de rufe și a mașinilor de spălat vase pentru care sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului, a precizat Ministerul Mediului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă