Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria sectorului 1: Rectificarea bugetară - respinsă

Primăria sectorului 1 al Capitalei informează că proiectul de rectificare bugetară a fost respins pentru a doua oară, în şedinţa de luni, subliniind, în context, că unităţile de învăţământ riscă să rămână fără bani pentru plata utilităţilor şi pentru demararea unor proiecte.

Share

Rl online 0 comentarii

30.09.2019 - 19:52

"Printr-un tertip politic al consilierilor locali ai PNL, unităţile de învăţământ din sectorul 1 riscă să rămână fără bani pentru plata utilităţilor şi pentru demararea de proiecte esenţiale pentru elevii din această zonă administrativă. Folosindu-se de un amendament prin care 'mimau' grija pentru finanţarea învăţământului din sectorul 1, aceştia nu au făcut decât să blocheze finanţarea infrastructurii şcolare folosind drept pretext bugetul nou-înfiinţatei instituţii pentru protecţia mediului", se arată într-un comunicat al primăriei.

Conform aceleiaşi surse, consilierii locali ai PNL au considerat că fondurile alocate prin rectificarea bugetară pentru Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului "sunt prea mari - deşi fuseseră înjumătăţite faţă de şedinţa precedentă - şi au făcut un amendament prin care au propus ca o parte din banii alocaţi pentru funcţionarea acestei direcţii" să fie transferaţi la capitolul educaţie.

"Practic nu făceau decât să transfere fondurile dintr-un capitol bugetar într-altul, care oricum avea asigurată finanţarea solicitată. Amintim că Primăria sectorului 1 dispune de fonduri necesare atât pentru dezvoltarea infrastructurii de învăţământ şi a proiectelor extraşcolare, cât şi pentru finanţarea direcţiei de salubrizare prin care se vor implementa proiecte pentru managementul deşeurilor şi protecţia mediului", a precizat aceeaşi sursă.

Primăria menţionează că, potrivit planului de acţiune pe termen scurt trimis consilierilor locali la momentul înfiinţării noii direcţii, primele investiţii ar urma să fie realizate chiar în şcoli, "acolo unde vor fi instalate primele platforme inteligente pentru colectarea selectivă a deşeurilor". Această investiţie ar urma să fie dublată de acţiuni de educaţie civică, se mai arată în comunicat.

"E cumplit că învăţământul din sectorul 1 a ajuns pretext pentru a bloca funcţionarea administraţiei. E de neimaginat că o instituţie nouă pentru protecţia mediului stârneşte atâtea patimi şi se refuză aprobarea unui buget minimal de funcţionare. Să nu uităm că sectorul 1 dispune de fondurile necesare ambelor activităţi. Putem să avem învăţământ de calitate şi aer curat în acelaşi timp. Trebuie doar să lăsăm politica la partid şi să lucrăm în interesul cetăţenilor care ne-au ales", a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Potrivit primăriei, prin respingerea proiectului de rectificare bugetară a fost lăsat fără finanţare proiectul educaţional "Grădiniţa pentru toţi", prin care copiii din toate cele 34 de grădiniţe de stat din sectorul 1 urmau să beneficieze gratuit, în anul şcolar 2019-2020, de cursuri de limbi străine şi programe de dezvoltare personală.

"Totodată, prin respingerea rectificării bugetare, nu poate fi implementat proiectul 'Educaţie şi Performanţă' prin care elevii de la Liceul teoretic Jean Monnet urmau să beneficieze gratuit, în acest an şcolar, de o masă caldă şi de pregătire suplimentară pentru examenele naţionale. De asemenea, respingându-se din nou rectificarea bugetară a fost blocată şi achiziţionarea de centrale termice noi pentru patru grădiniţe din sectorul 1: Grădiniţa nr. 42, Grădiniţa nr. 44, Grădiniţa nr. 203 şi Grădiniţa nr. 206", se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...