Primăria Capitalei, blocată sub povara datoriilor curente

Datoriile curente se ridică la 3 miliarde lei, aproximativ trei sferturi din bugetul anual al Primăriei Capitalei, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.12.2020 - 09:52

„Am găsit datorii curente, ce trebuie plătite acum, de 3 miliarde de lei, asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe, care ne-a compensat pe termie, ne-a compensat 300 de milioane, deci am redus datoria cu 10%, am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor, care ne-au eşalonat plăţile, sunt unii care n-au făcut lucrul ăsta. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii.”, a spus marți Nicușor Dan, într-o emisiune la B1TV.

Primarul general al Capitalei s-a întâlnit marți cu Alexandru Nazare, ministrul de Finanțe pentru a găsi o rezolvare a blocajului în care se găsește instituția pe care o conduce. O posibilă soluție este creșterea gradului de îndatorare a bugetului Primăriei Capitalei pentru contracterea unor viitoare împrumuturi publice.

„Noi primim cam 260-280 de milioane de lei de la Guvern în fiecare lună, din care dăm 60 la transportul public, dăm 60 la termie, mai dăm 70 salarii, mai dăm vreo 40 ajutoare sociale pe care am spus, am asumat că le plătim, mai sunt şi alte cheltuieli şi nu rămânem cu mare lucru.”, a explicat Nicușor Dan.

Comentarii