-1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSportPDL a atacat la CCR modificările Codului Penal

PDL a atacat la CCR modificările Codului Penal

PDL a depus, joi, la Curtea Constituţională, două sesizări în legătură cu modificările adoptate marţi de Camera Deputaţilor la Codul Penal, una vizând definirea funcţionarului public şi cealaltă referindu-se la conflictul de interese, transmite Mediafax.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că sesizările au fost semnate inclusiv de către parlamentarii Remus Cernea (independent), Diana Tuşa (PNŢCD), Eugen Tomac (PMP) şi Mihaela Stoica (PMP).

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a anunţat, miercuri, că formaţiunea sa va ataca la Curtea Constituţională modificările la Codul penal adoptate de către Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Băsescu: USL continuă lovitura de stat. Voi trimite modificările Codului Penal înapoi la Parlament

„Sunt de părere că orice prevedere care poate să ducă la orice urmă de îndoială cu privire la crearea unui statut diferenţiat al parlamentarilor faţă de funcţionarii publici obişnuiţi este o prevedere proastă şi trebuie să fie evitată. Din cauza aceasta, prevederile care au fost adoptate ieri vor fi atacate de către noi la Curtea Constituţională”, a spus Rădulescu.
 
 

El a precizat să PDL a strâns semnăturile necesare pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Citeşte şi: PDL vrea să conteste la CCR modificările la Codul Penal

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Citeşte şi: Şeful ANI: S-a dat liber la conflict de interese

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept „fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură”.

Citeşte şi: Olanda, îngrijorată de amendamentele la Codul Penal. Mesajul, transmis prin Ambasada de la Bucureşti

Citeşte şi: Antonescu: Afirmaţiile şefului ANI sunt iresponsabile. PNL nu încurajează infractorii

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă