-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Afirmaţiile şefului ANI sunt iresponsabile. PNL nu încurajează infractorii

Antonescu: Afirmaţiile şefului ANI sunt iresponsabile. PNL nu încurajează infractorii

Antonescu, despre poziţia Olandei faţă de amendamentele la Codul Penal: este greu să spui nemulţumirea faţă de MCV când în fiecare seară, la ora 18 şi jumătate, preşedintele iese şi vorbeşte de câte o lovitură de stat.

„Cred că este normal ca Ambasada Olandei să se informeze şi să vadă că nu e niciun motiv de îngrijorare. Cu MCV n-am cum să spun acelaşi lucru.

Oamenii aceia ar trebui să se intereseze dacă nu cumva loviturile de stat în România sunt cam dese. Prefer îngrijorărilor largi observaţiile precise. Nu sunt deputat ca să cunosc toate detaliile discutate ieri. S-ar putea ca unele să fie îngrijorătoare. Parlamentarii nu sunt funcţionari publici. Asta nu înseamnă că ei nu pot fi cercetaţi, trimişi în instanţă, pentru fapte de corupţie sau alte infracţiuni”, a declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, spune că după introducerea deputaţilor a unor amendamente la Codul Penal, prin care parlamentarii să fie scoşi din categoria funcţionarilor publici, s-a creat o „isterie antiparlamentară şi antidemocratică”.

Antonescu, despre poziţiile instituţiilor: Nu mă mai refer la reluarea de către preşedintele Romîniei la discuţia despre lovitura de stat. Este grav dar se duce spre ridicol. Să o trecem în registrul comic.

Citeşte şi: Antonescu vrea să-l cheme lunar pe Ponta la Senat

„Nu mă refer la reluarea discuţiei preşedintelui despre lovitura de stat, pe asta o s-o trecem în registrul comic. Într-adevăr, s-a produs ceva grav, puterea legislativă a legiferat. Dar insituţii ca ANI sau DNA au comunicat opinii în mod fals că parlamentarii s-au scos înafara legii, că vor putea face ce vor ei. Este o minciună, nu s-a întâmplat nicio lovitură de stat. Legea se poate ataca la CCR, dar este vorba de o isterie antiparlamentară şi antidemocratică. Afirmaţiile şefului ANI sunt iresponsabil”, a spus Crin Antonescu.

Nimeni, cel puţin nimeni din PNL, nu intenţionează să încalce legea şi să-i protejeze pe infractori.

Este vorba de o isterie antiparlamentară şi antidemocratică.

-Două argumente: în 2 domenii jurisdicţia asupra oricăror fapte de corupţie a parlamentarilor nu este afectată în niciun fel. Legea privind prevenirea faptelor de corupţie, care face ca România să fie parte a tratatelor, este în vigoare. Nu s-a abolit ieri combaterea corupţiei în România. Parlamentarii se află sub jurisdicţia şi sub domnia legii.

În ce priveşte declaraţiile făcute de domnul Horia Georgescu – calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu – şi urmează o listă lungă.

Schimbări în Senat

Prezenţa, o dată pe lună, a premierului şi  săptămânal a câte unui ministru în Senat, ar fi una dintre propunerile lui Antonescu. Şeful Senatului are în vedere şi diverse instituţii care trebuie să prezinte rapoarte.

”Propunerea mea este de a introduce după un model european sistemul de raportori şi contraraportori pe proiecte de lege. Atunci când se convine la nivelul liderilor să existe un raportor al Comisiei şi atunci când opoziţia o solicită, un contraraportor. Aşa se oferă şansa opoziţiei de a-şi face mai bine argumentele”

Este necesară reanalizarea procedurii legislative.

Creşterea numărului de şedinţe la 3 pe săptămână.

Prelungirea la 4 zile lucrătoare a activităţilor. Marţea vor fi discuţii cu miniştri.

Stabilirea unei corelări la acordarea drepturilor la suma forfetară. Sub un anumit procent de voturi exprimate de către un senator să se diminueze şi suma forfetară acordată.

Aş vrea ca la începutul sesiunii viitoare senatul să intre pe noua formulă.

 

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă