Ploieștiul a scăpat de amenzi de peste 3 milioane de lei

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2019 - 18:32

Curtea de Apel Ploiești a respins recursul formulat de Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița împotriva Regiei Autonome pentru Servicii Publice (RASP) din Ploiești, motiv pentru care hotărârea prin care Tribunalul municipal a anulat deciziile Administrației Bazinale a rămas definitivă, iar amenzile pentru poluarea pârâului Dâmbu au fost șterse, se arată într-un comunicat al Regiei.

Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, care ține de Apele Române, a amendat  RASP Ploiești (aflată în subordinea Consiliului Local) pentru poluarea pârâului Dâmbu. În acest pârâu, după ce trec de stația de epurare a Regiei pentru Servicii Publice, apele menajere și industriale ale orașului sunt deversate. Cum stația e depășită fizic și moral, fiind formată dintr-o singură treaptă mecanică și în incapacitate cronică de a procesa apele uzate municipale conform normelor UE, în 2016 Apele Române au amendat RASP Ploiești.

În intervalul 2016 – 2019, datorită penalităților, amenzile au ajuns la impresionanta sumă de 3.276.316 lei, din care au fost plătiți 1.164. 806 lei; însă chiar și acești bani urmează să fie recuperați în instanță.

„Cei peste 2 milioane de lei rămași de achitat erau o grămadă de bani, pe  care municipalitatea (și implicit ploieștenii) ar fi trebuit să-i scoată din buzunar. Cât despre milionul pe care urmează să-l recuperăm m-aș bucura să meargă spre reabilitarea stației de epurare. Nu sunt, evident, suficienți, dar măcar ar urni ceva. M-aș bucura enorm să scăpăm o dată de problema asta”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Comentarii