Peste 13 mii de persoane vaccinate cu prima doză, infectate. După rapel, numai 1.800 s-au infectat

Preşedintele Comitetului de coordonare privind vaccinarea anti-COVID, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că de la debutul campaniei de vaccinare până pe 28 martie, 13.416 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, după administrarea primei doze de vaccin.

Share

Romania libera 0 comentarii

30.03.2021 - 16:30

După rapel, numai 1.859 s-au infectat.

„De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie până pe 28 martie, un număr de 13.416 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, reprezentând 0,69% din numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze şi până la data confirmării a fost de circa 11 zile, iar în ceea ce priveşte numărul de persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după doza a doua, vorbim de 1.859 de persoane, reprezentând 0,19% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2", a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a arătat că s-au înregistrat şi decese la persoanele care au făcut infecţie cu COVID-19 la un interval de timp după vaccinare.

Gheorghiță a reamintit că timpul mediu era de circa 10 zile de la prima doză, 10-11 zile, ceea ce înseamnă că erau în fereastra de apariţie a anticorpilor și că nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză. Potrivit acestuia, erau persoane care, din punct de vedere al riscului, este similar cu o persoană nevaccinată. În ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după ce au primit cea de-a doua doză, procentual era un număr foarte mic, 77 de persoane din cei diagnosticaţi cu infecţie SARS-CoV-2 după prima doză erau în rândul celor 89 de decese şi din cele 89 de decese doar 12 persoane erau din cele care fuseseră diagnosticate cu SARS-CoV-2 după cea de-a două doză.

Comentarii