Pelerinajul de „Sf. Andrei”, respins de instanță

Tribunalul Constanța a respins cererea depusă de Arhiepiscopia Tomisului de anulare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care interzice pelerinajele religioase.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2020 - 13:10

Tribunalul Constanța a considerat neîntemeiată solicitarea depusă de Arhiepiscopia Tomisului care a încercat printr-o decizie judecătorească să poată organiza în zilele de 29 și 30 noiembrie praznicul Sf. Andrei de la Peștera, eveniment la care anual participă mii de credincioși.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii... Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.”, a transmis miercuri Tribunalul Constanța.

IPS Teodosie a susținut în fața instanței că Arhiepiscopia Tomisului poate asigura condițiile de distanțare impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus și că enoriașii nu vor risca să se infecteze dacă vin să se roage și să participe la evenimentul religios. Anterior, el aprecia drept un abuz interdicția participării la pelerinaj.

Comentarii