13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiParlamentul ales azi trebuie să fie reprezentativ pentru societate, anunță premierul Orban

Parlamentul ales azi trebuie să fie reprezentativ pentru societate, anunță premierul Orban

Parlamentul ales prin votul din 6 decembrie 2020 trebuie să fie reprezentativ pentru societate, a anunțat, duminică seară, premierul Ludovic Orban.

“Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil şi un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunităţi fără precedent în istoria noastră recentă”, a precizat premierul Orban într-o postare pe Facebook.

Șeful Guvernului a folosit acest prilej pentru a-i îndemna pe români să meargă să voteze în număr cât mai mare, pentru că, altfel, se poate repeta situația din anul 2016, când a fost ales un Parlament care – în opinia liderului PNL – nu a fost reprezentativ.

“Nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră”, spune Ludovic Orban.

Este de precizat că, la momentul afișării acestui mesaj pe internet, la alegerile din 6 decembrie 2020 votaseră sub 30 la sută dintre români, adică mai puțini decât la alegerile parlamentare din anul 2016.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă