12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiOpoziția din Marea Britanie face presiuni pe Guvern pentru a găsi calea...

Opoziția din Marea Britanie face presiuni pe Guvern pentru a găsi calea de ieșire din izolare

Cu o zi înainte de probabila anunţare a prelungirii măsurilor de izolare decretate pe 23 martie, noul lider al Partidului Laburist, Keir Starmer, a publicat o scrisoare adresată ministrului de externe Dominic Raab. Acesta din urmă îl înlocuieşte temporar pe şeful guvernului Boris Johnson, în convalescenţă după ce a fost internat la spital bolnav de COVID-19.

“Problema care se va pune joi nu este dacă izolarea trebuie prelungită, ci cum şi când pot fi o parte din restricţii ridicate şi pe ce criterii va fi luată această decizie”, a notat Starmer, ales în fruntea partidului la 4 aprilie.

Keir Starmer a cerut ca executivul britanic să-şi publice planul imediat sau în următoarele zile, pentru ca parlamentul să-l poată examina când îşi va relua lucrările, pe 21 aprilie, a priori prin videoconferinţă.

Însă guvernul britanic nu pare gata să dea curs acestei cereri. “A vorbi despre o strategie de ieşire (din izolare) înainte să atingem vârful (pandemiei) riscă să perturbe mesajul crucial, care este acela că oamenii trebuie să rămână acasă pentru a proteja serviciul nostru public de sănătate şi a salva vieţi”, a declarat o sursă guvernamentală.

Regatul Unit al Marii Britanii este una dintre ţările Europei cele mai lovite de pandemia de coronavirus, cu peste 12.000 de decese în spitale şi îngrijorări crescânde cu privire la victime în căminele de bătrâni, care nu sunt contabilizate de bilanţurile zilnice ale autorităţilor.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă