17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOlt: Cât cântărește cea mai mare roșie

Olt: Cât cântărește cea mai mare roșie

Recordul aparţine familiei Spânu din localitatea Doba, comuna Pleşoiu, din judeţul Olt, potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii.

„Cea mai mare roşie din producţia de anul acesta, realizată prin Programul de tomate a cântărit 1,3 kg“, notează sursa citată.

Şi anul acesta, judeţul Olt este pe primul loc la nivel naţional în privinţa legumicultorilor înscrişi în Programul Tomata 2018.

Un număr de 3.810 olteni au depus, la Direcţia Agricolă, documentele care dovedesc comercializarea celor două mii de kilograme de roşii, condiţie obligatorie pentru obţinerea ajutorului de minimis, în primul ciclu.

Peste 2.500 dintre aceştia au deja în conturi cei 3.000 de euro, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să se facă restul plăţilor.

Pentru ciclul al doilea, perioada de comercializare noiembrie – 20 decembrie, sunt alţi 200 de legumicultori olteni.

Anul trecut, pentru ambele cicluri, în judeţul Olt au fost 2.452 de beneficiari ai programului.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă