FOTO: George Călin, INQUAM PHOTOS

Nicolae Ciucă a fost decorat de SUA cu Legiunea de Merit

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, a primit distincția pentru activitatea de șef al Statului Major în cadrul unei ceremonii la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2020 - 14:52

„Vă felicit pentru realizările obţinute în perioada exercitării funcţiei de şef al Statului Major al Apărării! Decoraţia care vă este acordată astăzi reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-aţi avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Acordul politic încheiat în anul 2015 ne-a permis să asigurăm 2% din PIB pentru finanţarea apărării, începând cu 2017, respectând astfel deciziile asumate în cadrul NATO.”, i-a transmis Klaus Iohannis, președintele României, lui Nicolae Ciucă, imediat după primirea distincției.

Șeful statului a adăugat că Armata Română va avea în continuare o contribuție importantă la combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu rol esențial în coordonarea și derularea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Comentarii