Moartea lui Pawel Adamowicz: Manevră criminală pentru detonare socială?

Progresiştii mondiali au tactici diferite de a crea agende, pe baza emoţiilor colective, doar strategia pare aceeaşi.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2019 - 09:35

 

Vor să obţină puterea cu orice preţ. Au ştiinţa manipulării publicului. Mereu sunt în căutare de un erou. Primarul din Gdansk, activist al globalismului caviar, a fost ucis în văzul lumii. Criminalul şi-a expus public cuţitele. La două zile după ce ucigaşul român a comis la Mediaş, judeţul Sibiu, o faptă similară, treptele Ministerului Justiţiei din România au fost vopsite cu roşu şi câţiva protestatari mânuiau o serie de cuţite.

La Gdansk, la fel ca la Bucureşti, s-au aprins luminiţele telefoanelor mobile. În loc de cunoscutele candele catolice. „Au trebuit să moară oameni“, răsună multora în ureche mesajul preşedintelui Iohannis după dezastrul „Colectiv.“ Întrebarea e cine a fost în spatele ucigaşului? Fie ideologii radicali, fie ideologii de extrema dreaptă, oglindă inversă a neomarxismului. Probabil că la fel ca despre moartea lui Katchinski nu vom afla niciodată. Cert e că cineva se va folosi de moartea sa ritualică.

Pawel Adamowicz, primar în Gdansk de 20 de ani – proaspăt reales pentru un nou mandat – și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat duminică seară în timpul unui concert caritabil ce avea loc în oraș. Edilul era pe scenă alături de alte persoane când de undeva din culise a apărut un bărbat care s-a năpustit asupra lui cu un cuțit. Primarul, în vârstă de 53 de ani, a căzut imediat. Agresorul, un tânăr de 27 de ani, care mai avusese probleme cu legea, s-a întors către mulțime și a fluturat mâinile în aer, fără să dea drumul cuțitului însângerat, de parcă era mândru de ce tocmai realizase.

 

Agresorul s-a răzbunat pe fostul partid de guvernământ

Atacatorul a strigat în gura mare că Pawel Adamowicz a plătit cu viața deoarece a stat pe nedrept cinci ani la închisoare. Bărbatul a susținut că a fost condamnat și torturat după gratii de partidul Platforma Civică, fosta formațiune de guvernământ, actualmente de opoziție, din care făcea parte edilul din Gdansk și care a fost condusă 11 ani de către Donald Tusk. Deci Pawel Adamowicz a plătit cu viața pentru o presupusă nedreptate pusă în cârca partidului din care face parte.

 

Primarul a murit după cinci ore de la operaţie

Primarul nu a murit pe loc, ci la un spital din Gdansk, unde medicii au făcut eforturi uriașe ca să-l salveze. Pawel Adamowicz a ajuns pe masa de operație cu răni la nivelul inimii, diafragmei și abdomenului. Intervenția chirurgicală a durat 5 ore, timp în care doctorii au folosit aproape 20 de litri de sânge pentru transfuzii. Edilul din Gdansk a plecat în viață de pe masa de operație, dar în stare critică. După câteva ore, medicii au anunțat că și-a dat ultima suflare, în ciuda eforturilor depuse.

Pawel Adamowicz era cunoscut pentru viziunile sale liberal-progresiste și ca un adversar al actualului partid de guvernământ, Lege și Justiție (PiS). Întreaga clasă politică poloneză a fost unită de durerea provocată de acest asasinat. Premierul Mateusz Morawiecki a spus că această crimă este o „tragedie uriașă“ pentru țară. De asemenea, în toată țara vor fi organizate marșuri împotriva violenței. Ca o ironie a sorții, evenimentul caritabil la care participa Pawel Adamowicz era menit să strângă fonduri pentru aparatură medicală necesară spitalelor.

 

În Piaţa centrală din Gdansk s-au aprins luminiţele telefoanelor 

Odată cu acţiunile sale progresiste şi sprijinul acordat de neomarxiştii planetei se pune întrebarea dacă Pawel Adamowicz le comanda umbrelor pentru a-l face un erou.

Mii de oameni s-au strâns în Piaţa unde a avut loc crima, imediat după comiterea faptei. În loc de cunoscutele candele, polonezii, ultra-catolici au aprins luminiţele de la telefoanele mobile.

 

Şi la Bucureşti se căuta „mortul“

În timpul mitingului din 10 august, aşa-numit al diasporei, mijloacele media obediente sistemului căutau asiduu victime pentru a le marchetiza, cu scopul de a stârni furia maselor revoltate de riposta jandarmilor.

Din fericire, n-a murit nimeni în conflictul din 10 august 2018.

 

Bătrânul bolnav din Turnu Măgurele, făcut erou de către propagandă

După încheierea ostilităţilor, jurnaliştii progresişti căutau neapărat o victimă. Asta după ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a anunţat chiar în ziua protestelor că o jandarmeriţă e în stare gravă la spital, având coloana vertebrală secţionată. În cele din urmă s-a dovedit că femeia nu are un traumatism în stare să-i pericliteze mobilitatea. Practic, pe planul diversiunii, instituţia de ordine publică le-a luat-o înainte.

Un jurnalist din aşa-numita presă cu epoleţi a afirmat pe un post public, recent sancţionat de CNA cu întreruperea pentru zece minute a emisiei, că un bărbat în vârstă de 62 de ani din Turnu Măgurele a murit la o săptămână după ce ar fi fost la protestele din Piața Victoriei, din 10 august. Informația, precum şi o serie de fotografii ultra profesioniste au ajuns virale pe internet. Pentru că moartea unui bătrân la o săptămână după participarea la protestele din 10 august se bănuia că va fi folosită în scop emoțional de către propagandă, Raed Arafat a povestit cu lux de amănunte modul cum a fost tratat în Piaţa Victoriei, de către reprezentanţii ISU, atunci când acuza sângerări nazale. A fost chiar rugat să fie dus la spital. Ilie Gâzea, bătrânul de 62 de ani din Turnu Măgurele suferea de mai multe boli cronice, au afirmat medicii la timpul respectiv.

 

Propaganda a găsit mortul

Moartea e tragică oriunde s-ar ascunde, scriam în acele zile în „România liberă“. Dar să profiţi de un context pentru a-ţi confirma agenda demult scrisă e de un cinism patologic. Ce mai contează că ulterior se va afla că plecarea la Dumnezeu a nefericitului a fost o coincidenţă, nu un compus de factori exogeni?

Înainte mulţi îl ascultau pe Raed Arafat ca pe un profesionist pur-sânge. Acum, când el declară că producătorul gazelor iritante folosite de jandarmi sunt conforme cu toate standardele europene și internaționale în vigoare devine nefrecventabil. Mai mult, informația a fost confirmată şi de oficiali ai Jandarmeriei care au declarat că astfel de produse de descurajare a mulţimilor agresive nu pot fi achiziţionate de forţele de ordine din U.E. dacă nu au certificate de omologare și conformitate.

Raed Arafat şi reprezentanţii elitelor medicale în zadar prezintă puncte de vedere că acele gaze iritante nu pot genera complicații sau probleme de sănătate auxiliare care să pună în pericol viața persoanelor care au intrat în contact cu ele.

„Zilele acestea agenda publică a înregistrat cele mai abracadabrante afirmaţii: potrivit cărora gazele schimbă ADN-ul, s-a dat cu gaz sarin, e un război cu arme chimice, că spray-urile jandarmilor afectează fătul chiar şi pentru femeile care nu sunt gravide. Tot internetul era plin de fake-news-uri că acele gaze provoacă celor expuşi cancer.“

După anunțarea morții primarului din Gdansk, mii de oameni s-au adunat la statuia lui Neptun din piața centrală a orașului, în apropierea primăriei, unde Adamowicz a servit ca primar mai bine de 20 de ani. „Cu lacrimi curgând şiroaie pe feţele oamenilor, mulțimea stătea nemișcată, ascultând melodia «Sound of Silence»“, scria „The Guardian“, cotidianul stângist britanic.

 

The Guardian: „Adamowicz s-a opus discursului urii al naţionalismului xenofob promovat de Partidul Drept și Justiție“

Oamenii au protestat în tăcere. Un participant a amintit reporterului că Adamowicz s-a opus discursului urii al naţionalismului xenofob promovat de Partidul Drept și Justiție (PiS) din Polonia, care guvernează din 2015.

„Eu sunt un european, așa că natura mea trebuie să fie deschisă“, a spus Adamowicz ziarului „The Guardian“ în 2016. „Gdańsk este un port și trebuie să fie întotdeauna un refugiu spre mare“.

Poziția sa ultraliberală l-a poziţionat ca un adversar de temut al PiS. Mișcarea Tineretului polonez, o grupare conservatoare, a publicat în urmă cu ceva vreme o serie de „certificate de deces politic“ ale politicienilor pro-europeni. Pe certificatul lui Adamowicz au pus „cauza morții“, ca „liberalism, multiculturalism, prostie“. „The Guardian“ deplânge atacurile presei de dreapta din Polonia.

 

Îngroparea şi a unui câine, prilej de luptă pentru cauză

De la Ioana d’Arc şi până la Jean Valjean-ul Revoluţiei franceze, moartea eroică a stârnit furia maselor, scriam în editorialul de ieri „Opoziţia ar fi în stare să îngroape şi un câine pentru a-l face erou naţional.“

Prin anii 1996, pentru a preveni un scandal sexual la Casa Albă, un spin doctor (specialist în răsturnarea de situaţii) a pregătit un război în Balcani. Toată strategia din staff-ul preşedintelui s-a mutat în studiourile hollywoodiene. Filmul „Wag the dog“ a apărut înainte ca Monica Lewinski să recunoască existenţa unei „relaţii neprincipiale“ dintre o stagiară şi preşedintele Bill Clinton. Eroul filmului era un câine adus cu onoruri dintr-un război fictiv cu Albania. La scurt timp după apariţia filmului au început şi războiul din Iugoslavia şi scandalul sexual de la Casa Albă. După principiul nimic nu e întâmplător pe lumea asta. 

Întreaga istorie a lumii e plină de eroi. Moartea ritualică a creat războaie şi a propulsat ideologii. 

Comentarii