Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Muncii: Forţa de muncă a persoanelor cu dizabilităţi este foarte importantă

Forţa de muncă a persoanelor cu dizabilităţi este foarte importantă pentru România, iar numărul celor care lucrează ar trebui să se dubleze, a declarat, luni, Marius Budăi, prezent la Bursa locurilor de muncă destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2018 - 12:25

El a fost întrebat de jurnalişti dacă există bani în buget ca angajatorii să primească subvenţii de 500 de euro pe lună pentru fiecare persoană cu dizabilităţi angajată.

"Evident că sunt bani. Atunci când Guvernul propune o măsură, facem simulări şi apoi propunem măsura. Aşa cum am spus şi în cazul Legii pensiilor, s-au făcut aceste simulări financiare şi suntem în regulă", a susţinut Budăi.

Pe de altă parte, el nu a ştiut să precizeze care este impactul bugetar.

"Impactul este în funcţie de numărul de persoane care se angajează. Dacă acum avem 45.000 de persoane cu dizabilităţi angajate la nivel de ţară, mi-aş dori să se dubleze numărul", a continuat oficialul guvernamental.

Ministrul a arătat că vor fi organizate cât mai multe activităţi de genul bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi.

"Forţa de muncă a persoanelor cu dizabilităţi este foarte importantă pentru România oricând, nu doar la această dată. Îmi doresc ca această zi de 3 decembrie să nu fie doar o zi de conştientizare a rolului lor în societate şi a importanţei persoanelor cu dizabilităţi, ci să fie o zi ca un restart unde ei să conştientizeze că sunt importanţi în societate, iar societatea are nevoie de persoanele cu dizabilităţi. Astfel vom crea avantaje pentru cei cu dizabilităţi, practic îi scoatem din casă. Odată scoţându-le din casă şi angrenându-le într-o activitate, cu siguranţă şi fruntea lor vor fi descreţită şi vor zâmbi mai mult", a mai spus el.

Când i s-a atras atenţia că persoanelor cu dizabilităţi le lipsesc de foarte multe ori căile de acces în multe locuri publice şi nu numai, ministrul a admis că mai este de lucrat la acest capitol.

"Eu lucrez în sistemul de asistenţă socială din 1995 şi s-au făcut paşi importanţi în diferite instituţii. Sunt căi de acces, sunt lifturi. Că mai avem de lucru, da, dar trebuie să recunoaştem că s-au făcut paşi importanţi în ultimii ani", a adăugat Budăi.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate şi în comunitate.

Pentru a marca această zi, Ministerul Muncii, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, organizează la nivel naţional mai multe evenimente care au în jurul lor tema angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, având în vedere că promovarea vieţii independente în comunitate constituie o prioritate pentru toate instituţiile din domeniu.

Astfel, ANOFM organizează luni, 3 decembrie, bursele de angajare destinate persoanelor cu dizabilităţi "Pot ce poţi şi tu. Angajează-mă!". Scopul acestor evenimente este de a facilita conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţi de angajare pe piaţa muncii.

La eveniment participă 20 de angajatori, care oferă 385 de locuri de muncă în domenii precum comerţ, servicii, construcţii, industrie. Printre companiile care doresc să angajeze persoane cu dizabilităţi se numără Carrefour, Vel Pitar, McDonald's, Electroconstrucţia, Alfa Construct, Nufărul, Premier Restaurants, Rosal, Romania Hypermarche şi Hesper.

Comentarii

loading...