Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mesaj dur în Argeș către cei care nu vor să poarte mască

Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, i-a îndemnat pe locuitorii județului să poarte mască de protecție pentru a nu dori moartea vreunui pacient de la ATI doar pentru a se elibera un loc.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2020 - 12:53

Dan Manu a postat un mesaj pe Facebook în care le atrage atenția cetățenilor județului Argeș că nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise dar și în cele deschide și aglomerate duce la supra-aglomerarea spitalelor care fac față din ce în ce mai greu înmulțurii cazurilor de infectare cu Covid-19.

“Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă și trebuia să creștem capacitatea pentru a putea îngriji bolnavii critici. Nu vreau să ajungem să ne dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă.", este mesajul dur transmis de Dan Manu.

În opinia șefului Consiliului Județean Argeș fără solidaritate și respect față de semeni prin purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii nu se poate depăși o situație critică la acest moment în județul unde s-a introdus începând de joi obligativitatea purtării măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă.

„Îi înțeleg pe cei care spun că masca provoacă un disconfort, dar o să îi rog pe aceștia să vizualizeze, doar pentru câteva clipe, imaginea a ceea ce se întâmplă în spitalele din județ în acest moment, unde se dă permanent o luptă contracronometru pentru viață și pentru fiecare respirație. Faptul că am fost nevoiți să solicităm una dintre cele cinci unități de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi ale DSU arată clar situația dramatică în care se află județul nostru.”, a completat Dan Manu.

Comentarii