18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMedicii cer Guvernului echipamente și pregătiri solide pentru „epidemia masivă” ce stă...

Medicii cer Guvernului echipamente și pregătiri solide pentru „epidemia masivă” ce stă să erupă

Medicii cer măşti şi costume de protecţie pentru tot personalul medical, achiziţionarea a sute de mii de teste, organizarea de spitale temporare lângă cele permanente şi pregătirea suplimentară a tuturor spitalelor. ”O epidemie masivă poate începe oricând”, au transmis medicii, potrivit Știripesurse.ro.

Alianţa Medicilor a transmis, duminică, un apel către autorităţi.
 
“Facem apel la autorităţi să pregătească sistemul sanitar pentru efortul uriaş la care va fi supus”, este mesajul medicilor.

Aceştia au transmis principalele solicitări, pe care le consideră esenţiale în lupta cu pandemia de coronavirus:

”1) Asiguraţi fonduri suplimentare nelimitate pentru sistemul medical – spitale, ambulanţe, cabinete de familie – pe perioada crizei.

2) Asiguraţi măşti şi costume de protecţie pentru tot personalul medical.

3) Angajarea în regim de urgenţă de personal medical calificat, alocarea de fonduri pentru spitale să îşi suplimenteze schemă de personal, identificarea de spaţii de cazare pentru medicii din afară localităţii, hoteluri etc.

4) Pregătirea spitalelor existente. Identificarea de spaţii de expansiune şi pregătirea lor pentru găzduirea de pacienţi – policlinici şi alte stabilimente medicale în primul rând.

5) Construirea urgenţă de spitale temporare lângă spitalele permanente pentru a trata bolnavii cu forme uşoare de corona virus.

Cele mai citite

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...

Eurovision prezintă o dezbatere între candidații la președinția CE. Țările din est nu au candidat, Iohannis nu este menționat

Eurovision va transmite o dezbatere între "candidații principali la președinția Comisiei Europene", aceștia fiind Walter Baier, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen (președinta în...
Ultima oră
Pe aceeași temă