16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOficial SUA: Osama bin Laden a fost îngropat în mare

Oficial SUA: Osama bin Laden a fost îngropat în mare

UPDATE Trupul neînsufleţit liderului al-Qaeda a fost aruncat astăzi în mare, a anunţat un înalt oficial al administraţiei americane, potrivit Associated Press.

„Ar fi fost dificil să găsim o ţără dispusă să accepte rămăşiţele celui mai căutat terorist din lume”, a declarat oficialul.

De aceea, SUA a decis să-l îngroape în mare. Oficialul, care a vorbit cu condiţia anonimatului, nu a menţionat unde a avut loc înmormântarea.

 

Potrivit tradiţiilor musulmane, cadavrul trebuie să fie îngropat în cel mult 24 de ore de la moarte. Sursele Fox News sustin ca administraţia Statelor Unite nu se opune acestei tradiţii, iar Osama bin Laden ar putea să fie îngropat astăzi, la prânz.

Trupul neînsufleţit al teroristului se află la baza americană din Afganistan şi ar putea fi îmbarcat cu destinaţia Arabia Saudită.

Bin Laden s-a născut în Arabia Saudită, iar autorităţile ar putea fi de acord să îl îngroape pe teritoriul ţării, se arată la postul de televiziune.

Cel puţin 44 de soldaţi au fost implicaţi în operaţiunea de capturare a teroristului, anunţă Ria Novosti.

 

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă