15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialHarta Google indică locul unde a fost ucis Osama bin Laden. Vezi...

Harta Google indică locul unde a fost ucis Osama bin Laden. Vezi aici

Harta Google a fost actualizată pentru a indica locul unde a fost ucis Osama bin Laden din nordul Pakistanului.

Teroristul bin Laden a fost ucis în timpul unei operaţiuni militare coordonată de SUA la Abbottabad, un oraş aflat la aproximativ 75 km nord de capitala pakistaneză, Islamabad.

Este puţin probabil ca harta Google să indice locaţia exactă unde bin Laden a fost localizat, însă ne spune multe despre ascunzătoarea sa. Teroristul nu se ascundea într-o peşteră, aşa cum îşi imaginau mulţi oameni, ci într-un oraş dintr-o zonă frumoasă, într-un conac  impresionanat.

Jurnaliştii NY Times scriu că locul lui bin Laden era „un conac mare de pe un deal de la marginea oraşului, împrejmuit de ziduri înalte cu sârmă ghimpată”.

Mulţi utilizatori Google Maps şi Google Places au postat pe internet propriile lor comentarii şi păreri legate de uciderea liderului terorist. Până în acest moment, au fost postate 233 de comentarii. Sentimentele variază de la satisfacţie la răutăţi, sau pur şi simplu, exclamaţii ca „Osama este mort! SUA! SUA!”

Oraşul în care Osama bin Laden a murit este în Valea Orash şi este un centru de turism. Imaginile din zonă prezintă instituţii de învăţământ şi peisaje superbe. În timp ce bin Laden a fost capturat cu sprijinul autorităţilor pakistaneze, nu ştim încă ce efecte va avea această operaţiune asupra relaţiilor SUA-Pakistan.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...
Ultima oră
Pe aceeași temă