Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Bode: La TAROM se fac restructurări, nu angajări

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, s-a ferit să comenteze situația de la TAROM și s-a apărat spunând că nu știe că la compania aeriană ar fi fost angajat un consilier de comunicare cu salariu de 13.000 lei.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2020 - 14:58

Lucian Bode a precizat marți că nu ministrul Transporturilor sau premierul Ludovic Orban se ocupă de angajări la compania aeriană TAROM, după ce a fost rugat să comenteze angajarea unui al doilea consilier de comunicare.

„Eu am un singur obiectiv. Acem plan de restructurare să fie pus în practică urgent. De altfel, reducerea cu 500-600 de angajaţi se va realiza pe fiecare componentă în parte. Am început deja prin închiderea a 14 din cele 16 agenţii externe, închiderea agenţiilor interne, rămânând doar 3 agenţii sau dou agenţii din cele 14. Pe toate paliere uniformizarea flotei, reducerea combustibilului, ş.a.m.d. Aceasta e preocuparea noastră. Nu sunt la curent cu această informaţie, dar în orice caz în compania TAROM se fac restructurări, nu angajări.”, a spus Lucian Bode, citat de News.ro.

Ministrul Transporturilor a adăugat că Guvernul PNL este preocupat de salvarea companiei aeriene, într-o perioadă în care veniturile s-au redus dramatic în contextul reducerii zborurilor cu 90-95%.

„Principala noastră preocupare a fost să salvăm compania, acordând în februarie ajutorul de salvare şi acum adoptând ordonanţă pentru ajutorul COVID, acoperind pierderile înregistrate de companie în această perioadă. Toate cu aprobarea Comisiei Europene”, a mai spus ministrul Bode.

România Liberă a publicat în exclusivitate cum se fac angajări în TAROM în contextul diminuării încasărilor și reducerii drastice a numărului de zboruri operate de compania de stat. Cu toate că au fost anunțate disponibilizări masive, conducerea TAROM a considerat că este oportună angajarea unui al doilea consilier pe comunicare, cu un salariu lunar de aproximativ 13.000 de lei.

Comentarii