13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLiviu Dragnea rămâne în închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Veștile nu au fost favorabile pentru Liviu Dragnea. Acesta rămâne în continuare în spatele gratiilor, iar decizia poate fi contestată. 

O nouă cerere de eliberare condiționată va putea fi făcută abia pe 27 iunie, conform hotărârii judecătorești. 

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este decizia instanței.

 

Liviu Dragnea a fost audiat marți, 27 aprilie, prin videoconferință. Acesta a declarat în fața judecătorilor că s-a reabilitat:

“Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus Dragnea magistraților.

În urma pledoariei făcute de Dragnea în fața instanței, avocata fostului politician a susținut cele spuse de clientul său precizând că întrunește condițiile  impuse de lege pentru eliberarea condiționată. Avocata a specificat că o societate comercială este deja dispusă să îl angajeze pe Dragnea imediat după ce va ieși din închisoare și a punctat că are locuință, astfel nu va reprezenta „o povară pentru societate”.

În replică, procurorul DNA a solicitat magistraților ca Dragnea să mai stea închis încă 6 luni. Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019. Fostul lider al PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă