9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJaponia: Cursurile şcolare, amânate cu o săptămână ca urmare a temperaturilor ridicate

Japonia: Cursurile şcolare, amânate cu o săptămână ca urmare a temperaturilor ridicate

Era prevăzut ca şcoala să înceapă la 27 august, însă având în vedere noul val de caniculă cu care se confruntă Japonia în ultimele zile, 90 de şcoli din şase oraşe au decis să amâne data pentru 3 septembrie, pe lângă adoptarea de măsuri pentru a scurta programul.

Această măsură intervine după ce mai mult de jumătate – 50,4 la sută – din şcolile publice primare şi secundare din Japonia nu au aer condiţionat, potrivit Ministerului Învăţământului, astfel încât copiii riscă să fie afectaţi de caniculă.

În oraşul Nakama (prefectura Fukuoka), 10 şcoli au amânat cursurile şi ceremonia de deschidere: primăria a instalat aparate de aer condiţionat în câteva şcoli, însă au rămas multe săli de clasă care nu sunt prevăzute cu astfel de instalaţii, notează ziarul Mainichi.

În localitatea Kitakyushu, din aceeaşi prefectură, 90 la sută din clase sunt prevăzute cu aer condiţionat, astfel încât calendarul şcolar se menţine pentru a nu crea probleme familiilor în care ambii părinţi lucrează.

Ultimul val de căldură din Japonia, cu temperaturi de peste 40 de grade în iulie, s-a soldat cu moartea a 65 de persoane, printre care şi un copil de 6 ani care a murit de insolaţie într-o excursie.

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, căldura extremă se va prelungi în următoarele zile mai ales în sudul ţării, unde mercurul termometrelor va urca până aproape de 40 de grade Celsius.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă