23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: Pregătiți copiii pentru școală!

Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală!

Cu toate acestea, nu toți copiii vor merge la școală, ci vor fi diferențe în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate.

Președintele a explicat că decizia luată în unanimitate a fost ca:

–        În localitățile în care sunt puține cazuri, scenariul verde, toți copiii să meargă la școală.

–        În scenariul galben, copiii de grădiniță, clasele I-IV, clasele de-a VIII-a și a XII să meargă fizic la școală.

–        În scenariul roșu, copiii de grădiniță și cei de la clasele a I-IV să meargă la școală.

–        În situația în care incidența este mare și localitatea e în carantină, toată lumea să stea acasă.

Klaus Iohannis a subliniat că mai sunt detalii de clarificat – cum se verifică dacă un copil este bolnav sau la câte cazuri de COVID-19 se închide o școală. Acestea vor fi clarificate printr-un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației, a precizat șeful statului.

Iohannis a subliniat că trendul este descendent, deși nu am scăpat încă de pandemie. El a subliniat că a fost analizată și situația altor state europene, care au deschis sau se pregătesc să deschidă școlile.

Decizia a fost luată în urma unei consultări dintre șeful statului, reprezentanți ai Ministerelor Educației, Sănătății, consilierilor prezidențiali și a mai multor experți.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă