Zeci de separatişti catalani protestează, după ce Garda Civilă spaniolă a percheziţionat redacţia unei publicaţii din Catalonia

Garda Civilă spaniolă a efectuat percheziţii la sediul unei mici publicații dintr-o localitate din Catalonia, suspectată că ar fi imprimat buletinele de vot pentru referendumul privind autodeterminarea

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 19:15

Garda Civilă spaniolă a efectuat percheziţii la sediul unei mici publicații dintr-o localitate din Catalonia, suspectată că ar fi imprimat buletinele de vot pentru referendumul privind autodeterminarea, interzis, convocat pentru data de 1 octombrie, potrivit Agerpres.

Percheziția a avut loc în orașul Valls (24.000 de locuitori), care a aderat la Asociația municipalităților independente, dispuse să deschidă secțiile de votare pe 1 octombrie.

După anunțul privind percheziția, mai multe sute de persoane au decis să manifesteze în fața localurilor publicației, strigând ''Vom vota !'' și ''Independență !'', a constatat un fotograf al AFP la fața locului.

În fața unei urne simbolice din carton, manifestanții fluturau drapele separatiste și cântau imnul catalan ''Els Segadors''.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile din Tarragona (nord-est) a confirmat pentru AFP că Garda '' face o percheziție vizând revista El Vallenc'', fără să precizeze scopul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...