12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn oraș strategic din Afganistan, ATACAT de talibani

Un oraș strategic din Afganistan, ATACAT de talibani

Sute de luptători talibani au lansat un atac în oraşul strategic Kunduz, din nordul Afganistanului, informează Mediafax.

Militanţii atacă din mai multe direcţii şi există informaţii că au pătruns într-un spital, iar poliţia a transmis că sunt victime de ambele părţi.

“Lupte grele se desfăşoară la Khanabad, Chardara şi Imam Sahed, principalele intrări în oraş. Avem suficiente forţe şi le vom alunga”, a declarat pentru agenţia de presă Reuters purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kunduz, Sayed Sarwar Hussaini.

El a spus că 20 de militanţi au murit în aceste confruntări şi că numărul pierderilor în ceea ce priveşte forţele de securitate afgane sunt neconfirmate.

Provincia Kunduz, care face legătura între nordul şi centrul Afganistanului, a fost supusă unei serii de atacuri începând cu luna aprilie, talibanii unindu-şi forţele cu alţi insurgenţi.

Acest asalt vine la o zi după ce un atac cu bombă pe un teren de sport din provincia estică Paktika s-a soldat cu nouă morţi şi zeci de răniţi. Nicio grupare nu a revendicat acest atac.

Tot duminică, 300 de luptători aliaţi ai grupării Stat Islamic au atacat puncte de control din provincia Nangarhar. Doi poliţişti au fost declaraţi morţi în asalt, iar oficialii locali au transmis că 60 de militanţi şi-au pierdut viaţa.

Violenţele militanţilor s-au intensificat în Afganistan de la retragerea majorităţii forţelor americane şi NATO, anul trecut.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă