20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTurcia: Schimb de focuri în stradă. Avocat pro-PKK, UCIS

Turcia: Schimb de focuri în stradă. Avocat pro-PKK, UCIS

Un avocat pro-PKK și activist pentru drepturile umane a fost împușcat mortal în Turcia, în plină stradă, la doar câteva clipe după ce a susținut un discurs în care a cerut încetarea violențelor între statul turc și rebelii kurzi. De asemenea, în incident a fost ucis și un polițist iar alți trei jurnaliști au fost răniți, relatează BBC News.

Tahir Elci a fost ucis în urma unui schimb de focuri între polițiști și mai mulți bărbați înarmați care încă nu au fost identificați.

Avocatul a susținut în discurs, cu câteva minute înainte de a muri, în care a cerut încetarea violențelor între Turcia și PKK.

”Nu vrem arme și ciocniri violente aici”, a spus avocatul înainte de a fi ucis.

Un oficial din partidul pro-PKK, HDP, Omer Tastan, a declarat că în secunda în care și-a încheiat discursul au și început focul.

Ambasada SUA din Ankara s-a declarat șocată de ”moartea tragică a lui Elci”, pe care l-a numit ”un apărător curajos al drepturilor omului”.

Tahir Elci a fost reținut, anterior, și a primit mai multe amenințări cu moartea după ce a spus că separatiștii de la PKK nu ar trebui să fie tratați ca o organizație teroristă.

În iulie, conflictul dintre armata turcă și PKK a reînceput, după o scurtă perioadă armistițiu.Zeci de oameni au murit de când conflictul a reînceput. 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă