SUA și RUSIA reiau negocierile pe tema crizei din Siria

Șefii diplomațiilor rusă și americană, Serghei Lavrov și John Kerry, vor avea joi și vineri la Geneva discuții pe tema soluționării conflictului din Siria, a anunțat Ministerul rus de Externe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2016 - 21:01

Șefii diplomațiilor rusă și americană, Serghei Lavrov și John Kerry, vor avea joi și vineri la Geneva discuții pe tema soluționării conflictului din Siria, a anunțat Ministerul rus de Externe, transmite AFP citată de Agerpres.

Cei doi oficiali au avut miercuri o convorbire telefonică în care au abordat 'detaliile acordului privind cooperarea ruso-americană în lupta împotriva grupărilor teroriste în Siria, extinderea acordării ajutorului umanitar și lansarea procesului politic', se mai menționează în textul difuzat de MAE rus.

Lavrov și Kerry au mai purtat recent negocieri pe tema Siriei, pe 26 august, tot la Geneva, și la summitul G20 desfășurat weekendul trecut la Hangzhou (China).

Însă aceste discuții maraton, desfășurate conform AFP la inițiativa americanilor, nu au dat deocamdată niciun rezultat. Moscova și Washingtonul nu au reușit să se înțeleagă asupra termenilor unui armistițiu, nici asupra diferențierii între grupările rebele moderate și jihadiste, nici în privința unei cooperări militare și cu atât mai puțin asupra unui proiect de acord politic între regimul de la Damasc și rebeli.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...