16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialȘoferul polonez, ucis de un fanatic care i-a luat camionul și a...

Șoferul polonez, ucis de un fanatic care i-a luat camionul și a intrat cu el în mulțime la Berlin, se întorcea la soția sa pentru a pregăti cadourile de Crăciun | VIDEO+FOTO

Șoferul polonez, al cărui camion a fost folosit la masacrul din Piața de Crăciun din Berlin, era în drum spre casă, unde urma să pregătească, împreună cu soția sa, cadourile de Crăciun, în momentul în care a fost înjunghiat și împușcat, a dezvăluit familia sa, citată de cotidianul britanic The Daily Mail.

Lukasz Urban, care avea 37 de ani și un copil, a fost ucis, luni, iar camionul lui de 25 de tone a răvășit, apoi, Piața de Crăciun din Berlin, omorând 12 persoane și rănind alte câteva zeci.

Când a fost atacat, bărbatul se îndrepta spre casă, unde era așteptat de soția sa Zuzanna și de fiul lor de 17 ani. Femeia a fost prea traumatizată pentru a identifica trupul soțului ei și a fost devastată de faptul că Germania nu i-a acordat nici un fel de susținere.

Proprietarul polonez al firmei de transport, Ariel Zurawski, a spus că familia este foarte tulburată și nu a beneficiat de nici un fel de ajutor, nici din partea Germaniei, nici a Poloniei: ”Au lăsat-o singură. Nu s-a implicat nici un psiholog, nici un specialist.”

Șoferul plănuia să ajungă acasă până joi și să pregătească darurile de Crăciun, mai spune patronul firmei, care este și verișor cu victima: ”Am vorbit ultima oară cu el luni la prânz. Pe la ora 15,00 l-a sunat soția, dar nu a putut vorbi prea mult pentru că era la serviciu. La ora 16,00, a încercat din nou să-l sune, dar nu a mai reușit să ia legătura.”


12 persoane au murit şi alte 48 au fost rănite, luni seara, după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori. Vezi filmul evenimentelor aici.


Ariel Zurawski povestește că poliția din Gryfinie i-a arătat o fotografie oribilă cu Lukasz: ”Avea fața vânătă toată și fusese tăiat cu un cuțit. Se vedea că se luptase.”

Proprietarul firmei de transporturi este convins că au fost mai mulți teroriști.

”Nu cred că un singur bărbat putea să-l ucidă pe vărul meu. El era puternic, înalt și solid. Avea 130 de kilograme. Trebuie să fi fost mai mulți.”

Ariel Zurawski spune că nu a primit o confirmare oficială, dar că și-a recunoscut vărul și a trebuit să spună că acesta era șoferul său.

Nu se știe exact când a fost ucis șoferul polonez, dar se pare că la ora 15,19 camionul era deja deturnat, pentru că pe înregistrările GPS apar diverse manevre care sugerează că cineva încerca să înțeleagă cum să-l conducă.

La ora 20,00, camionul intra cu viteză în mulțimea de oameni din Piața de Crăciun din Berlin.


Poliţia germană este mobilizată miercuri pentru a căuta autorul atentatului de la Piaţa de Crăciun de la Berlin. Detalii aici.

 

 

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă