Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal de coruptie la Kiev

Parlamentul ucrainean si-a reluat ieri lucrarile pe fondul unei crize politice declansate de demisia unui apropiat al presedintelui care a acuzat de coruptie alti colaboratori ai lui Iuscenko. Olexandre Zincenko a demisionat din functia de sef al ...

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

07.09.2005 - 00:00
Parlamentul ucrainean si-a reluat ieri lucrarile pe fondul unei crize politice declansate de demisia unui apropiat al presedintelui care a acuzat de coruptie alti colaboratori ai lui Iuscenko. Olexandre Zincenko a demisionat din functia de sef al administratiei prezidentiale si, intr-o conferinta de presa, i-a acuzat de "acte de coruptie" pe seful Consiliului securitatii nationale, Petro Porosenko, si pe seful cabinetului prezidential, Olexandre Tretiakov. Zincenko a afirmat ca Porosenko si Tretiakov "realizeaza cu cinism propriile planuri, utilizand functia guvernamentala in profitul lor". Porosenko, intrat in sala in timpul conferintei de presa, a luat microfonul pentru a nega acuzatiile. Zincenko, care a condus campania electorala a lui Iuscenko anul trecut, in timpul "revolutiei portocalii", era considerat un apropiat al sefului statului. Luni, el i-a cerut acestuia demiterea lui Porosenko si Tretiakov, adaugand ca exista riscul unei "contrarevolutii" daca nu o face. Inaintea acestor acuzatii de coruptie analistii ucraineni estimau ca plecarea lui Zincenko va duce la izbucnirea unei crize ce mocneste de ceva timp. Iar presa de la Kiev sublinia ca "dezacordurile in echipa lui Iuscenko au mers foarte departe". Chiar vicepremierul insarcinat cu probleme umanitare, Mykola Katerinciuk, aprecia ca "ceva nu merge bine in echipa presedintelui". Zincenko, 48 de ani, a cedat in fata "greilor" cum ar fi seful Consiliului securitatii, Porosenko, a premierului Iulia Timosenko si a sefului cabinetului prezidential, Tretiakov. Rivalitatile au ramas ascunse publicului dar au iesit la lumina intr-un recent conflict legat de controlul uzinei de fero-aliaje din Nikopolski. Demisia lui Zincenko risca sa afecteze negativ reformele-cheie promise de presedintele Iuscenko.

Citește totul despre:

Comentarii